Hírek

Kenneth Branagh folytatná Agatha Christie-t

Ha azt gondolnád, nem bír el a mozi már több filmes univerzumot, nagyon tévedsz. Az újítás ráadásul nem onnan jön, ahonnan azt gondolnád. A minap Kenneth Branagh, a Gyilkosság az Orient expresszen rendezője jelentette be, hogy szerinte az emberek többre vágynak.

2017 őszén mutatták be szerte a világban és itthon is a legújabb Agatha Christie filmadaptációt. A korábban Shakespeare drámákat vászonra rendező Kenneth Branagh a Thor, a vérgyenge Jack Ryan: Árnyékügynök és az élőszereplős Hamupipőke után stílusos, bár sokakat nem megmozgató Poirot történetet rendezett. Az ír filmes magára osztotta a főszerepet is, de olyan sztárok jelentek meg még mint Penelope Cruz vagy Willem Dafoe.

Branagh azonban nem akar itt megállni: még csak bejelentették, de már 2019-es premierben gondolkodnak a Halál a Níluson esetén. A forgatókönyvet az a Michael Green jegyzi, aki nemcsak az Orient expressz könyvét írta, hanem ott volt tavaly a Logan és a Szárnyas fejvadász 2049 születésénél is. Ennyi, amit biztosan tudunk, még maga Branagh szereplése sem 100%, bár meglepődnénk ennek ellenkezőjén.

Kenneth Branagh a Gyilkosság az Orient expresszen főszereplőjeként
Kenneth Branagh a Gyilkosság az Orient expresszen főszereplőjeként

„Bőven van anyag egy külön univerzumhoz” – mondja a rendező. „66 regény, számos novella és színdarab kötődik Agatha Christie nevéhez.” Való igaz, ezek közül már sokat megfilmesítettek, tehát vászonra is való. De nemcsak a mennyiségben, hanem a minőségben is bízik.

„Minden, amit Agatha Christie nevéhez társítunk – gyönyörű helyszínek, jól megírt karakterek, szenvedélyes történet – része a mozinak is.”

„Számomra mindegyik izgalmas, jól megfogható sztori” – nyilatkozta Branagh a Toronto Sunnak.

A Halál a Níluson várható premierdátuma 2019. november 8.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com