Hírek

Kenneth Branagh játssza Boris Johnsont a koronavírusról szóló minisorozatban

Sir Kenneth Branagh egy újabb izgalmas átalakulásának lehetünk tanúi, ezúttal ugyanis Nagy-Britannia miniszterelnökének bőrébe bújik.

A Sky minisorozatának középpontjában a COVID-19 krízis áll majd. Az öt epizód részletesen bemutatja, hogyan reagált Johnson és a kormánya a járvány első hulláma által előidézett helyzetre és válságra. A This Sceptred Isle címet viselő minisorozatot Michael Winterbottom rendezi, akinek többek között a Köszöntjük Szarajevóban!, a Bikatöke, a Non-stop party arcok, vagy a Hatalmas szív c. filmeket is köszönhetjük, de ő rendezte a The Trip című, kultikussá vált szitkomot is. Winterbottom Kieron Quirke mellett társírója is a sorozatnak, a tanácsadója pedig a Sunday Times politikai szerkesztője, Tim Shipman – írja a The Guardian.

Az ötrészes dráma nyomon követi a járvány első hullámát:

bemutatja az első Nagy-Britanniában elismert eseteket, azt az időszakot, amikor Johnson kórházba került a koronavírus következtében; illetve a járvány Nagy-Britanniára gyakorolt hatását, valamint tudósok, ápolók, orvosok reakcióit és erőfeszítéseit a lakosság védelme és a vírus megismerése érdekében. A készítők az ország különböző területein álló kórházakba a járvány miatt bekerült betegek beszámolóit és tapasztalatait is beleépítik a sorozatba. A This Sceptred Isle tehát nem (kizárólag) a miniszterelnököt állítja középpontba, hanem több személyes és az országot érintő, de minden esetben megtörtént szálat fűz össze.

Winterbottom azt nyilatkozta a This Sceptred Isle kapcsán: „A Covid-19 járvány első hullámára örökre emlékezni fogunk. Az időre, amikor az ország összefogott egy láthatatlan ellenséggel szemben. Ez egy olyan időszak, amikor az emberek minden eddiginél jobban tudatában voltak a közösség fontosságának.”

Kenneth Branagh egy kifejezetten a sokoldalúságáról ismert színész-rendező, akit mára már nagyjából bármilyen szerepben el tudunk képzelni. Legyen az akár Shakespeare-hős (vagy akár maga Shakespeare), Poirot, Dr. Frankenstein, orosz főgonosz, nárcisztikus varázsló… és még hosszan sorolhatnánk. De arra mégsem feltétlenül számítottunk, hogy egy nap Nagy-Britannia miniszterelnökének bőrébe bújik. Már csak emiatt is érdemes várnunk Winterbottom új miniszériáját, amelynek bemutatójára mai tudásunk szerint 2022 őszén kerül sor.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés