Hírek

Kenneth Branagh legszemélyesebb filmjének ígérkezik a Belfast – előzetes

Belfast-Jamie-Dornan-Caitriona-Balfe

Ma lekerült a lepel Kenneth Branagh következő filmjének előzeteséről. A rendező elmondása szerint a Belfast az eddigi legszemélyesebb filmje.

A Belfast főszerepét az ifjú Jude Hill kapta. A fiú (Buddy) történetén keresztül ismerjük meg az észak-írországi konfliktust. A filmben szerepel még Caitriona Balfe, Judi Dench, Jamie Dornan és Ciaran Hinds is. Balfe és Dornan Buddy munkásosztálybeli szüleit alakítják, míg Dench és Hinds a nagyszüleit. A Deadline szerint a Belfast megrendítő történet szeretetről, boldogságról és veszteségekről egy fiú gyermekkorában a késő hatvanas években.

Kenneth Branagh filmjének bemutatója szeptember 12-én lesz a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.

A széles közönség azonban csak novemberben ismerheti meg a filmet, ugyanis a Belfast premierje – idehaza is – november 11-e.

Branagh 2020 júliusában jelentette be, hogy megrendezi a filmet. A forgatás 2020 szeptemberében kezdődött Londonban a pandémia kellős közepén, majd a stáb Belfastba költözött.

Kenneth Branagh korábban az Artemis Fowl című filmet rendezte, de a Halál a Níluson Agatha Christie adaptáció is az ő munkája, ami csak a bemutatásra vár. Színészként Christopher Nolan filmjeiben láthattuk. Szerepelt a Dunkirkben, de a Tenet antagonistája is ő volt. Saját Poirot filmjeiben pedig a legendás nyomozót is alakította.

Caitriona Balfe Az aszfalt királyaiban és a Pénzes cápában szerepelt, Dornan az Ötven árnyalata filmekben alakította Christian Greyt. Hinds a nemrég bemutatott Az Igazság Ligájában adta Steppenwolf hangját, Dench pedig a rendkívül gyűlölt Macskák után az Artemis Fowlban is szerepelt.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com