Hírek

Kenneth Branagh lesz a Bee Gees-ről szóló film rendezője

Bee Gees

Az ötszörös Oscar-jelölt színész-rendező ezúttal a három fivérből álló, hatvanas években alakult angol együttesről készít filmet.

Ha egy üzlet beindul… Ahogyan már korábban is írtuk, az elmúlt 2-3 év a zenészek életéről szóló musicalek és életrajzi filmek időszaka, az azóta eltelt kicsit több mint egy év pedig csak megerősítette ezt. A nemrég elkészült/készülőfélben lévő zenész-biopicek sora már most végeláthatatlanul hosszú. A Queen, Elton John, Aretha Franklin, Billie Eilish, Britney Spears, Robbie Williams, David Bowie, Whitney Houston, Bob Dylan… mind-mind csupa olyan név, akikről az elmúlt időszakban készült, vagy jelenleg készül film. A Bee Gees egyébként azok közé tartozik, akikről már született is, méghozzá 2020-ban egy HBO-doku formájában, Frank Marshall rendezésében.

A három testvérből (Maurice, Barry és Robin Gibb) álló formáció 1958-ban alakult, és a hetvenes évek elején, a diszkó korszak fénykorában kezdett igazán népszerű lenni.

Történetükhöz ezúttal Sir Kenneth Branagh nyúl vissza, a film forgatókönyvírója pedig Ben Elton lesz, aki már dolgozott együtt a színész-rendezővel, ugyanis szerepelt Branagh Sok hűhó semmiért Shakespeare-adaptációjában. A producer Graham King, aki a Bohém rapszódiában is ezt a szerepet töltötte be, a gyártó pedig Steven Spielberg produkciós cége, az Amblin Entertainment lesz – írja a comingsoon.net.

Branagh emellett sok egyéb projekttel foglalkozik jelenleg: dolgozik a Halál a Níluson feldolgozásán, amelynek – nem meglepő módon – rendezője és Hercule Poirot-ja is lesz, valamint idén januárban futott be a hír, hogy ő alakítja majd Boris Johnsont, Nagy-Britannia miniszterelnökét Winterbottom készülő miniszériájában.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com