Fókuszban Hírek

Kenneth Branagh rendezi a Gyilkosság az Orient Expresszen remake-jét

kenneth_branaghBranagh egyben Hercule Poirot szerepét is eljátssza Agatha Christie azonos című regényéből, amit a Fox visz vászonra adta hírül a Variety.

A producerek Ridley Scott, Simon Kinberg, Mark Gordon és Branagh lesznek, a forgatókönyvet pedig a Szárnyas fejvadász 2-t is jegyző Michael Green írja. Az angol írónő 1934-ben készült történetében a híres vonaton gyilkosság történik, így minden utas potenciális gyanusított, a szálakat pedig a belga detektív bogozza ki.

A Fox már 2013 óta tervezi a projektet, hogy megújítsa sydne Lumet 1974-es klasszikusát, amiben Albert Finney főszerepe mellett olyan sztárok kerültek vászonra, mint Lauren Bacall, Ingrid Bergman, Sean Connery, John Gielgud, Anthony Perkins, Vanessa Redgrave vagy Michael York. A film óriási kasszasiker lett, 35 millió dolláros bevétele mellett hat Oscar-díjra jelölték, amiből Ingrid Bergman be is húzta saját maga harmadik szobrát. A regényből 2001-ben sorozat is készült a CBS-en Alfred Molina és Leslie Caron főszereplésével.

Branagh korai rendezői szakaszában shakespeare adaptációkkal lett ismert, majd a Thor és a Jack Ryan: Árnyékügynök segítségével került az elmúlt 5 évben egyre közelebb hollywoodhoz. Egy jó castinggal akár az adott év Oscar-szezonjában is beköszönhet.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. [email protected]

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés