Hírek

Kenneth Branagh végre eljátssza Shakespeare-t is

All is True

Kenneth Branagh annyi Shakespeare adaptáció után a mesterről is filmet készített. Az All is True a drámaíró öregkorára koncentrál és hatásairól beszél.

Lassan 30 éve, hogy Kenneth Branagh neve összeforrt a nagy drámaíró, William Shakespeare nevével. Az 1989-es V. Henrik óta több Shakespeare művet vitt nagyvászonra az angol színész-rendező, a hagyományos Sok hűhó semmiért feldolgozástól kezdve az olyan elborult újraértelmezésekig, mint a 19. századi Japánba átültetett Ahogy tetszik.

Ben Elton forgatókönyve 1613-ban kezdődik, abban az évben, amikor leég a Globe Színház, Shakespeare pedig visszatér régóta elhanyagolt családjához, többek között feleségéhez, Anne Hathaway-hez (akit sajnos nem Anne Hathaway, hanem Judi Dench alakít). Mellette főbb szerepet játszik még Ian McKellen, a főszereplő pedig Kenneth Branagh. Az All is True Shakespeare-jének utolsó éveiben kell szembesülnie múltjának hibáival és fia, Hamnet elvesztésével. De a többit meséljék el a képek!

Mivel Shakespeare személyéről nem lehet klasszikus biopicet készíteni, annyira kevés információ van arról, hogy ki is volt ő valójában, sokkal inkább jelentőségéről és az irodalomra tett hatásáról lesz szó várhatóan.

A film az Egyesült Államokban debütál december 21-én, hogy a karácsonyi dömpingben alternatívát adjon a Mary Poppins visszatér és az Aquaman mellé. Angliában csak februárban mutatják be, hiába angolok az alkotók, a Sony gyártja a filmet. Magyarországi bemutatóról egyelőre nincs tudomásunk.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya