Hírek

Kenneth Branagh végre eljátssza Shakespeare-t is

All is True

Kenneth Branagh annyi Shakespeare adaptáció után a mesterről is filmet készített. Az All is True a drámaíró öregkorára koncentrál és hatásairól beszél.

Lassan 30 éve, hogy Kenneth Branagh neve összeforrt a nagy drámaíró, William Shakespeare nevével. Az 1989-es V. Henrik óta több Shakespeare művet vitt nagyvászonra az angol színész-rendező, a hagyományos Sok hűhó semmiért feldolgozástól kezdve az olyan elborult újraértelmezésekig, mint a 19. századi Japánba átültetett Ahogy tetszik.

Ben Elton forgatókönyve 1613-ban kezdődik, abban az évben, amikor leég a Globe Színház, Shakespeare pedig visszatér régóta elhanyagolt családjához, többek között feleségéhez, Anne Hathaway-hez (akit sajnos nem Anne Hathaway, hanem Judi Dench alakít). Mellette főbb szerepet játszik még Ian McKellen, a főszereplő pedig Kenneth Branagh. Az All is True Shakespeare-jének utolsó éveiben kell szembesülnie múltjának hibáival és fia, Hamnet elvesztésével. De a többit meséljék el a képek!

Mivel Shakespeare személyéről nem lehet klasszikus biopicet készíteni, annyira kevés információ van arról, hogy ki is volt ő valójában, sokkal inkább jelentőségéről és az irodalomra tett hatásáról lesz szó várhatóan.

A film az Egyesült Államokban debütál december 21-én, hogy a karácsonyi dömpingben alternatívát adjon a Mary Poppins visszatér és az Aquaman mellé. Angliában csak februárban mutatják be, hiába angolok az alkotók, a Sony gyártja a filmet. Magyarországi bemutatóról egyelőre nincs tudomásunk.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com