Hírek

Képek a Kincsem forgatásáról

KincsemA nemzetközi koprodukcióban, Herendi Gábor rendezésében készülő Kincsem forgatásáról mutatunk nektek néhány kulisszafotót.

A forgatás Dunakeszin zajlik, a fényképeken többek között látható Herendi Gábor (Valami Amerika 1-2Magyar VándorLora), a film rendezője és társproducere. A készülő film producere egyébként Hutlassa Tamás, a forgatókönyvet pedig a Mázlit, a Parkolót és a Liza, a rókatündért is jegyző Hegedűs Bálint 2008-ban kezdte el írni, majd a végleges forgatókönyv a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával Ruttkay Zsófia forgatókönyv-fejlesztő irányításával valósult meg.

Némi félreértésre adhat okot, hogy sokáig két Kincsem film is dolgozott az előkészületeken. A magyar csodalóról szóló filmet az az Oscar-díjas Roger Christian is szívesen megrendezte volna, aki többek között a Csillagok háborúja több része, illetve az Alien megvalósításában is közreműködött. Christian verziójában, a film főbb szerepeiben olyan nemzetközileg ismert sztárok jeletek volna meg a tervek szerint, mint Mads Mikkelsen, Martin Freeman vagy Ed Harris, Jean-Paul Belmondo, magyar részről Kamarás Iván és Weisz Fanni. Herendi Gábor állítólag nem is tudott erről a változatról, a sajtóban értesült róla.

A Filmalap 2 milliárd 78 millió forinttal támogatja Herendi Gábor filmjét, a főbb szerepekben Nagy Ervin, Petrik Andrea, Kovács Lehel és Gáspár Tibor lesznek láthatók.

Na, de jöjjenek a képek.

MTI Fotó: Kallos Bea
Szatmári Péter operatőr (j) és Kollányi Péter segédoperatőr (b) Herendi Gábor

 

MTI Fotó: Kallos Bea
A Klara von Oettingen szerepét alakító Petrik Andrea és Herendi Gábor rendező

 

MTI Fotó: Kallos Bea
A Blaskovich Ernő szerepét alakító Nagy Ervin (középen)

 

 

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya