Hírek

Képek, szavak – Rendhagyó fotókiállításon a Magyarázat mindenre forgatási képei

December 7. és 16. között látogatható a Főfotó caféban a Magyarázat mindenre című filmhez kapcsolódó kiállítás, amelyen a forgatáson készült képek Reisz Gábor személyes, kézzel írt verseivel egészülnek ki.

Reisz Gábor díjnyertes filmjét (kritikánk itt olvasható) 2022 nyarán forgatták, melynek pillanatait Réka Vajda örökítette meg. A képek kompozíciói és az elkapott pillanatok olyan művészeti értéket képviselnek, melyről a kiállítás szervezői úgy gondolták érdemes megmutatni egy olyan kiállításon, mely tulajdonképpen az alkotás folyamatát mutatja be. A színes és fekete-fehér, középformátumú képeken keresztül kicsit más szemszögből látjuk a film egyes jeleneteit. 

A fotókiállítás különlegességét az adja, hogy Réka Vajda képeivel egységet alkotva mutatják meg a szervezők a rendező verseit. Reisz Gábor ugyanis a forgatás helyszínére tartva sokszor rendezte gondolatai személyes versekbe. Ezek a versek a befogadótól függően értelmezik, vagy párbeszédbe kezdenek a kiállított forgatási képekkel.

A rendező szövegei a fotókon kézzel írva szerepelnek, ezáltal teremtik meg a látogató számára az értelmezési szabadságot, de utalnak egyszerre a szoros kapcsolatra fotó és szöveg között.

Megnyitó: december 7., 19 óra

Helyszín: Főfoto, Budapest, Baross u 10, 1085

Kéri-Keller Szilvia

Kéri-Keller Szilvia magyar-angol szakos bölcsészként végzett az SZTE-n, később pedig vizuális kultúratudományból szerzett diplomát. Cikkei korábban az Apertúrában és Apertúra Magazinban jelentek meg, filmek terén mindenevő, 2023-tól a Filmtekercs tagja.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com