Hírek

Képregényfesztivál 2019: A 10 legizgalmasabb újdonság

A Magyar Képregény Szövetség 15. alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét, a Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál. Május 12-én, vasárnap 10 órától a Dürer kertben várják a látogatókat, ahol az egész napos programok, előadások mellett több kiadó újdonságai közöl is lehet válogatni. Ezúttal is óriási a választék, az érdeklődök mindent megtalálnak a Pókember képregényektől az egészen különleges kiadásokig. Összegyűjtöttünk tíz újdonságot, amelyre mindenképp érdemes odafigyelni.

A Fumax Kiadó gondozásában (normál és limitált verzióban) jelenik meg az utóbbi évek egyik legismertebb Marvel karaktere, a nagydumás szuperhős, Deadpool, akit legutóbb a Deadpool 2. részében láttunk viszont a nagyvásznon. A 344 oldalas Zsémbes zsoldos című kötet a teljes Deadpool: Merc With a Mouth sorozat 1–13. füzetét tartalmazza.

A kiadó másik nagy dobása Alan Moore és Kevin O’Neill klasszikusa, a Különleges úriemberek szövetsége, amelyben jól ismert irodalmi alakok (Nemo Kapitány, Allan Quatermain, Mina Harker, dr. Henry Jekyll, Láthatatlan Ember) fognak össze, hogy leszámoljanak az Angliát fenyegető veszélyekkel. A normál illetve a limitált kiadású, 208 oldalas kötet a The League of Extraordinary Gentlemen 1-6. számát tartalmazza. A történetből Stephen Norrington készített 2003-ban – a magyar mozikban A szövetség címen futó – adaptációt Sean Conneryvel a főszerepben.

Ezenkívül folytatódik az év egyik meglepetés sikere, az HBO GO-n elérhető sorozat alapjául szolgáló Orgyilkos osztály következő kötete.

A hazai képregénypiac egyik legrégebbi kiadója, a Kingpin egy új Pókember kötettel lepi meg a rajongókat. A Peter David által írt Pókember 2099 nem a barátságos és közkedvelt hálószövőt mutatja be, hanem egy sokkal brutálisabb verzióját. Az első kötet az 1-8. részeket tartalmazza. Peter Parkert legutóbb a Bosszúállók: Végjátékban láttuk, de hamarosan visszatér a nagyvászonra a Pókember: Idegenben című Marvel-filmben.

A Kingpin tovább folytatja legújabb kiadványát, a Marvel Legendákat, ezúttal a Fantasztikus négyessel a középpontban, akiket legutóbb 2015-ben láttunk a rossz emlékű A Fantasztikus Négyesben.

Ám a legjobban várt képregény minden bizonnyal a Vertigo klasszikusa, a Sagát is jegyző Brian K. Vaughan által életre hívott Y, az utolsó férfi lesz. A többszörös Eisner-, illetve Hugo-díj jelölt és nyertes képregénysorozat Yorick Brownról szól, aki az Föld utolsó életben maradt hímnemű lénye emberek és állatok között egyaránt. A képregényből jelenleg az FX fejleszt sorozatot Diane Lane-nel az egyik főszerepben.

A Pesti Könyv kiadó folytatja eddigi megjelenéseit. A Jodorowsky és Moebius által megálmodott Incal már a 6. kötetnél tart, amely A Difool bolygó alcímet viseli. A kötet limitált és normál kiadásban is megjelenik. Ezenkívül érkezik a nagysikerű rajzfilm alapján készült Rick and Morty képregény 3. is és a Lucky Luke 35. kötete.

Végül, de nem utolsó sorban a Vad Virág Könyvműhely egy valódi különlegességgel kedveskedik az olvasóknak. Alan Moore és a Bacchus alkotója, Eddie Campbell, a műfaj nagymesterei alkották meg azt a könyvet, amelyet gyakran minden idők egyik legjobb képregényének tartanak. Ez nem más, mint a From Hell – A pokolból, amely Hasfelmetsző Jack által elkövetett gyilkosságok történetének máig megoldatlan rejtélyét dolgozza fel 576 (!!!) oldalban. A képregényből 2001-ben a Hughes tesvérek készítettek adaptációt Johnny Deppel, Heather Grahammel és Ian Holmmal a főszerepben.

Sajtóközlemény

Podcast

Hirdetés

Hirdetés