Hírek

Kérdőjelezd meg a valóságot! – Doktor Strange előzetes

benedict-cumberbatch-doctor-strangeMinden, magára valamit is adó képregényrajongónak összefut a nyál a szájában a Doctor Stange-előzetes láttán. És minden, magára valamit is adó filmrajongónak összefut a nyál a szájában a szereplőgárda láttán.

Általunk és a fél internet által is az év egyik (ha nem a) legjobban várt képregényfilmje a Doctor Strange. A rossz hír, hogy még mindig 103-at kell aludni a november 3-i premierig, a jó viszont az, hogy addig itt van nekünk ez klassz előzetes.

Doctor Strange személyében tehát hamarosan megérkezik a Marvel legújabb hőse. Mit kell róla tudni? Egyrészt mindenki kedvence, Benedict Cumberbatch alakítja. Továbbá a történet szerint ő egy tehetséges sebész, aki megismerkedik a mágia és az alternatív dimenziók világával, miután egy balesetben használhatatlanná törik a keze.

Az előzetes középpontjában Tilda Swinton által játszott mentor és a tanítvány viszonya áll, valamint az Eredetre hajazó látványvilág. Feltűnik még Chiwetel Ejiofor, Benedict Wong, Rachel McAdams, illetve Mads Mikkelsen, mint főgonosz. Egyetlen aggályom van csupán, nevezetesen a rendező, Scott Derrickson, aki szinte csak horrort rendezett eddig, ő a felelős a Sinisterért és az Ördögűzés Emily Rose üdvéért vagy a Távozz tőlem, Sátán!-ért. Sőt még olyan bűn is van a rovásán, mint az igazán pocsék Amikor megállt a Föld remake-je. Szóval bízzunk inkább a stúdióban és a színészekben.

A bemutató dátuma pedig még egyszer: november 3.

Forrás: Collider.com

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu