Hírek

A Keresés 2. stáblistáján Matt Revees neve is szerepel majd

Matt Reeves

Érkezik a Keresés folytatása. A stáblistán pedig Matt Reeves neve is szerepelni fog.

A Keresés, ami arra a kérdésre épített, hogy milyen képet mutat rólunk internetes tevékenységünk, újszerű megoldásaival sokakat lepett meg, most pedig érkezik a folytatás. A történet magva hasonló a 2018-as Sundance Filmfesztiválon premierélő elődjéhez.

A Keresés folytatása a technológiával ápolt kapcsolatunk mélyére ás le, várhatóan egy óra alatt. Merőben újszerű módon. 

Cselekményének kiindulópontja egy, a történelmet forradalmasító találmány, amit két barát alkot meg napjaink Szilícium-völgyében. 

Betalál – Keresés

A HBO Max égisze alatt készülő tech dráma története Dan Frey soron következő kötetén alapul. A The Batmant rendező Matt Reeves pedig producerként csatlakozott a stábhoz. Miközben a Gotham Centralként emlegetett projektet, aminek az eseményei egy évvel a The Batman előtt zajlanak, Reeves szintén producerként támogatja.

A Keresés második részének cselekménye Dan Frey The Future Is Yours című kötetén alapul majd, aminek a megjelenését 2021. február 9-ére tervezik. A szerző első regénye, a The Retreat a múlt évben került fel a könyvesboltok polcaira.

A film rendezője az az Aneesh Chaganty lesz, aki az első filmet is jegyzi, a forgatókönyvet pedig Sev Ohaniannal írja a Deadline értesülései szerint. Az ismét együtt dolgozó Aneesh Chaganty, Natalie Qasabian és Sev Ohanian trió a múlt évben a Sarah Paulson főszereplésével készülő Run című pszichothrillert is jegyzi.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható. Imádja, ha beleköttök az írásaiba! mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya