Hírek

Keri Russell is szerepet kapott a Star Warsban

A Foglalkozásuk: amerikai című tévésorozat sztárja, Keri Russell a Star Wars új trilógiájának záródarabjában jelenhet meg.

A IX. epizódot író és rendező J.J. Abrams és Keri Russell már dolgoztak közösen a Mission: Impossible 3. kapcsán, még 2006-ban. Ott egy IMF (Impossible Mission Force) ügynököt alakított, és az akcióból most is ki fog jutni számára. Feltehetően nem egy Laura Dern által játszott Holdo admirális típusú szerepet kap, hanem valami sokkal mozgalmasabbat. Az ilyen karakterek nem is idegenek a színésznőtől. Azt nem tudni még, hogy az Ellenállás vagy az Első Rend oldalán harcol-e majd –

már ha egyáltalán hajlandó oldalt választani.

J.J. Abrams várhatóan még két színészt castingol a hetekben, majd július végén a Lucasfilmnél megkezdik a finálé forgatását. John Boyega (Finn), Oscar Isaac (Poe), Daisy Ridley (Rey) és Adam Driver (Kylo Ren) biztos visszatérők, de hamarosan bejelenthetik az egész gárdát is.

J.J. Abrams

Az utolsó Jedik folytatását újra Az ébredő Erő rendezője készíti, a forgatókönyvbe pedig Lawrence Kasdan (A Birodalom visszavág, Solo) helyett Chris Terrio (Az Argo-akció, Az Igazság Ligája) segít be. Az egyelőre cím nélküli Star Wars IX. epizódot 2019. december 20-án mutatják be az amerikai mozikban.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya