Hírek

Új epizódokkal tér vissza A kertvárosi gettó

Az Adult Swim rajzfilmsorozata, A kertvárosi gettó négy évadig futott. Most érkezhet a folytatás!

Napjainkra már kultstátusznak örvend Aaron McGruder sorozata. A kertvárosi gettó 2005 és 2014 közt négy évadot és ezen belül 56 epizódot élt meg. Az alkotás egy képregényszérián alapult, amit a ’90-es években jelentettek meg, és 2006-ig futott – nagyjából a sorozat kezdetéig. A szerző szintén a sorozat kreátora volt. Nem lehet meglepő tehát, hogy a folytatásra is ő veszi kézbe a gyeplőt.

Az erősen animés küllemre hajazó sorozat főszerepében a feketebőrű Freeman család két fiútestvére, Riley és Huey állnak (mindkettőjüket a mára Oscar-díjas színésznő, Regina King szólaltatja meg). A sorozat kvázi antagonistája pedig a helyi önkormányzat zsarnoki vezetője, Rumli bátya. McGruder A kertvárosi gettóval égető tabutémákat akart vizsgálni szatirikus formában. Állítása szerint ezért is motivált a folytatás elkészítésében.

„Egyedülálló lehetőség nyílt arra, hogy újra belemerüljünk A kertvárosi gettó világába, és a kor nézőihez is eljuttassuk” – nyilatkozta a szerző. – „Elképesztő, mennyire más időket élünk most mind politikai, mind kulturális szempontból.

Tíz évvel járunk az eredeti sorozat, és húsz évvel a képregények után. Sok mindenről lehet beszélni!”

A kertvárosi gettó új epizódjait 2020 őszétől láthatjuk az HBO Maxon. Az egyórás első epizódot aztán 24 további követi majd.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés