Hírek

Később érkezik az X-Men: Sötét Főnix

Egészen jövő februárig kell várnunk az új X-Men-filmre, és nem ez az egyetlen újdonság a Fox premierdátumai között.

A korábban Bryan Singer kezében lévő – ám azt a stúdió Dexter Fletchernek (Eddie, a sas) átadó – Bohém rapszódiát idén karácsony helyett már november 2-án láthatjuk. Ez viszont a Simon Kinberg producer által rendezett Sötét Főnix korábbi bemutatója volt, melyet egészen 2019. február 14-ig toltak. Azt nem tudni, hogy mennyire rezonál majd a Valentin-napot ünneplőkkel egy új mutánsos kaland, viszont nem a jeles dátum miatt módosítottak. Állítólag még nincsenek készen a filmmel.

Utóforgatásokra van szükség, és a neves sztárgárda – mely tartalmazza Michael Fassbendert, James McAvoyt, Jessica Chastaint és Jennifer Lawrence-t is – miatt nehezen találtak olyan időszakot, mely mindenkinek megfelelt. Leghamarabb augusztusban tudják elkészíteni a szükséges pótlásokat, és a Fox nem feltehetően nem akarja Az Igazság Ligája hibáit újra elkövetni.

A februári eltolás így egy szükséges biztonsági játéknak tűnik.

Eredetileg három mutánsos filmet tervezett a Fox bemutatni, mára csak egy maradt: a május közepén érkező Deadpool 2. (előzetes itt). Korábban írtunk már arról, hogy az Új mutánsok című X-Men-horrorfilmet februárra tolták – ám ez a Sötét Főnix miatt még messzebb, egészen 2019. augusztus 2-ig repült. A stúdió azzal magyarázta a döntést, hogy bár a tesztvetítéseken jól szerepelt az Új mutánsok, de a filmet még ijesztőbbé szeretnék alakítani. A Fox célja, hogy Josh Boone (Csillagainkban a hiba) horrorja olyan különleges legyen az univerzumán belül, mint a Deadpool vagy a Logan. Ezen ambíciók miatt könnyen lehet, hogy a film jó részét újra kell forgatni.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya