Hírek

Készül a Bear Season, a második világháborúban harcoló medve története – ők a főszereplők

Bear-Season-Luke-Evans-Jacob-Tremblay-Olga-Kurylenko

A második világháború utáni traumák feldolgozásáról szól a Bear Season, aminek főbb szerepeire Luke Evanst, Jacob Tremblay-t és Olga Kurylenkot válogatták.

Luke Evans (A szépség és a szörnyeteg), Jacob Tremblay (A szoba) és Olga Kurylenko (A Quantum csendje) is szerepel majd Simon Aboud új felnövéstörténetében. A Bear Season, vagyis Medveszezon Bernie Hafeli regényének adaptációja – számol be róla a Variety.

A fillm főszereplője Chester (Tremblay), egy serdülő fiú, aki a második világháború utáni Detroitban él Lengyelországból emigrált édesanyjával, Ilonával (Kurylenko) és elhunyt édesapjának testvérével, Izzyvel (Evans). Izzy, a leszerelt katona nehezen alkalmazkodik a háború utáni élethez, sokat iszik és folyamatosan a múltba réved. Mai diagnózissal élve poszttraumás stressz zavarban szenved. Egyik kedvelt története Chester édesapjáról szól, aki a hadseregben a híres harci medve, Wojtek mellett szolgált. Wojtek feladata az volt, hogy a lengyel ágyúkat megtöltse, ezzel segítve a németek elleni harcot. Az ifjú Chesteren kívül senki sem hisz Izzynek, ezért a fiú felkerekedik, hogy bebizonyítsa, Wojtek igenis létezett.

A regényt a Milton titka írója, Donald Martin alakította forgatókönyvé.

„A Bear Season egy rendkívül meghitt portréja három Amerikába vándorló lengyel családtagnak, ahogy próbálják feldolgozni a veszteségeiket.” – mondja a rendező.

„Az ötvenes években könyörtelenül fejlődő Detroitban ők hordozzák a háború nyomait. Ez egy nagyon erős történet reményről és hitről, egy fiúról, aki mindent nagybátyja iszákos történeteinek igazságára tesz fel. Mindig is vonzottak a road-movie-k és ebben igazi varázslat van.”

Jacob Tremblay hangját a közeljövőben hallhatjuk a nyáron érkező Luca című Disney-Pixar animációs filmben, miközben a jelenleg A kis hableányt forgatja. Luke Evans szerepelt az idén bemutatott Crisis című skandináv hangulatot idéző thrillerben. Következő filmje, a Pinocchio pedig már előkészületben van. Olga Kurylenko sem fog unatkozni az elkövetkezendő időszakban. A Bear Seasonön kívül három filmje van előkészületben. Legutóbbi filmje, A francia őrszem március elején debütált a Netflixen.

Arról egyelőre nincs hír, hogy ki fogja játszani a cigarettázó és nácikkal harcoló Wojtek medvét.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés