Hírek

Készül a Halálos fegyver 5, és a 91 éves Richard Donner rendezi

halalos fegyver

2021-ben elkezdődik a Halálos fegyver ötödik részének forgatása és a rendezői székben az addigra 91 éves Richard Donner fog ülni.

Richard Donner rendező megerősítette, idén elkezdődik a Halálos fegyver ötödik részének forgatása. Egy újabb Riggs-Murtaugh buddy movie már évek óta a levegőben van, de most valóban tető alá hozzák a projektet. A rendezői székben pedig a franchise atyja fog ülni!

Richard Donner, aki idén 91 éves lesz, rendezi a filmet, és ígéri, ez lesz az utolsó Halálos fegyver.

„Ez lesz az utolsó. Az én előjogom és kötelességem is, hogy ágyba tegyem őt. Ez valójában izgalmas… Ez az utolsó, ezt megígérem” – idézi a rendezőt a Movieweb.

Az első Halálos fegyver film 1987-ben megismertette velünk Martin Riggs és Roger Murtaugh halálos párosát az Los Angeles-i rendőrség kötelékében. A film további három folytatást ért meg, az utolsót 1998-ban mutatták be. Az összes részt Richard Donner rendezte. Mel Gibson és Danny Glover mellett a négy filmben feltűnt még Joe Pesci, Rene Russo, Jet Li, de Chris Rock is.

A rendező mellett az eredeti páros is visszatér az ötödik részben. Mel Gibson izgatottan nyilatkozott az új projektről: „Az ember, aki mindezek mögött áll, az ember, aki vászonra vitte a történetet, dolgozik a filmen. Richard Donner, ő egy legenda.” Danny Glover is csatlakozott a filmhez, és szerinte, a forgatókönyv is nagy potenciált rejt magában: „Nem akarom elmondani a történetet, vagy a könyv részleteit, de erősen kapcsolódik azokhoz a dolgokhoz, amik a jelenben történnek.”

A forgatókönyvet a negyedik részt is jegyző Channing Gibson írja. A korábbi hírek szerint az ötödik rész címe Lethal Finale lesz.

Ti a franchise milyen lezárásának örülnétek a legjobban?

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.