Hírek

Készül a Merlin film a Disney-nél a Szerelem és szörnyek rendezőjével

Merlin-Sam-Neill-1998
Merlin (1998)

Michael Matthews, azaz a Szerelem és szörnyek rendezője készíti a Disney legújabb élőszereplős Merlin filmjét.

Michael Matthews, a Szerelem és szörnyek rendezője áll majd a legújabb Merlin film mögött, ami a Disney háza táján készül. Thomas Archibald Barron regényének karakterét senkinek sem kell bemutatni. Artúr király a kerekasztallal együtt megszámlálhatatlan filmben, sorozatban feltűnik, csakúgy, mint varázsló mentora, Merlin.

Az egyszerűen Merlin című filmet eredetileg Ridley Scott rendezte volna, de sűrű időbeosztása miatt elhagyta a projektet. (Ezt meg tudjuk érteni, Az utolsó párbajt éppen bemutatták, A Gucci-ház a premierre, míg a Gladiátor 2, a Kitbag és egy Alien előzményfilm pedig a rendezőre vár.)

A Deadline forrásai szerint a Merlin a fejlesztési szakasz elején jár a Disney élőszereplős filmekért felelős csapatánál.

Barron regényei a fiatal Merlin életét állítja középpontba, ahogy a klasszikus irodalomból ismert Artúr mestere lesz.

A film ezt a történetet fogja feldolgozni, amivel előtte elég kevesen foglalkoztak. Rengeteg film szólt eddig Artúr király legendájáról, de varázsló tanítómestere életéről viszonylag kevés. Egy ilyen volt az NBC minisorozata 1998-ból Sam Neill főszereplésével.

Michael Matthews legutóbb a kritika által többnyire elismert Szerelem és szörnyek című fantasy filmet rendezte a Netflixnek. A filmet idén Oscar-díjra is jelölték a Legjobb vizuális effektek kategóriában. A rendező először az afrikai neowesternjével hívta fel magára a figyelmet: Marseilles, Dél-Afrika.

A Merlin producere Gil Netter, a forgatókönyvet Chris Weitz írta. A cselekmény részleteiről, a szereplőgárdáról semmit sem tudunk és egyelőre az sem ismert, hogy a Disney mikor tervezi bemutatni a filmet.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés