Hírek

Nic Cage kincset ér: jön A nemzet aranya harmadik része!

A Disney egy újabb bevált franchise-t vesz elő. A nemzet aranya előző része 2007-ben készült.

A tárgyalt folytatás már 2008 óta téma – annak idején a pletykák arról szóltak, a történet középpontjában álló Gates család Atlantisz felkutatásába kezdett volna. Szerencsére ez nem valósult meg, bár ki tudja, mit hoz a jövő. A korábbi filmek főszerepében Ben Gates (Nicolas Cage) állt, a történész kriptográfus, és nem mellékesen kincsvadász. Ellopta már az amerikai Függetlenségi Nyilatkozatot is, és az elnököt is elrabolta, amikor úgy kívánta a helyzet. Heistfilmes vonulatot ötvözött egy modernizált Indiana Jones történettel: a Disney égisze alatt egy szórakoztató kalandfilm született.

A hosszú éveken keresztül tartó szünet azonban véget ért, újra megszólaltak a hangok a harmadik résszel kapcsolatban. A Disney neki állt az előkészületeknek, és a frissen bemutatott Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk íróját, Chris Bremnert kérték fel a forgatókönyv megírására.

Jerry Bruckheimer, az eredeti filmek producere – és aki a Bad Boys munkálataiért is felelt –, szintén visszatér.

Már csak az a kérdés, hogy a rendező, Jon Turteltaub, és a főszereplő, Nicolas Cage marad-e. Nem is beszélve a rangos mellékszereplőgárdáról: Diane Kruger, Helen Mirren, Jon Voight, Harvey Keitel és Justin Bartha felbukkanására mind lehet számítani, amíg folytatás készül, nem pedig reboot.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya