Hírek

Készül a Sebhelyesarcú remake-je

Brian DePalma és Al Pacino kultikus gengszterfilmjét, A sebhelyesarcút forgatná le újra a Universal stúdió, ezúttal Diego Lunával a főszerepben.

Kevesen tudják, hogy az 1983-as A sebhelyesarcú a klasszikus hollywoodi gengszterfilmek egyik meghatározó alkotásának, az 51 évvel korábban bemutatott Scarface-nek a remake-jeként készült el, s vitathatatlanul az egyik legjobb gengszterfilmmé avanzsált. A Universal most – a jelenlegi, remake-ek, folytatások és franchise-ok trendjét követve – Al Pacino Tony Montanaját cserélné le egy 21. századi drogbáróra, akit a hírek szerint Diego Luna (Star Wars: Zsivány egyes) alakítana majd. A színész azonban teljesen be van táblázva, ezért nehéz lesz helyet szorítania a  Scarface-nek, főleg annak tekintetében, hogy a film eredeti bemutatóját idén augusztus 10-ére tűzték ki, ezt azonban a hiányosan összeállt stáb miatt törölték, új dátum pedig egyelőre nincsen.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A sebhelyesarcú új változatának rendezéséről a stúdióval Antonine Fuqua tárgyal, aki legutóbb A hét mesterlövészt forgatta, s a klasszikus western remake-je kritikánk szerint összességében jól sikerült; ez pedig reményre adhat okot az új Scarface minőségét illetően. A forgatókönyvet a Coen fivérek és David Ayer (Suicide Squad – Öngyilkos osztag) jegyzik, és a korábban Miamiban játszódó történetet a hírek szerint Los Angelesbe helyezik át.

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés