Hírek

Készül A szolgálólány meséjének folytatása

Margaret Atwood kultikus regényének történetét most nem a Hulu szerzőgárdája folytatja – maga a szerző posztolt arról, hogy folytatást ír A szolgálólány meséjéhez. 

A Hulu most már második évadját számláló, máris – a könyvhöz hasonlóan – kultikus sorozata, A szolgálólány meséje egy ponton eltávolodott Atwood eredeti regényétől – de ez nem jelent problémát, ugyanis a kanadai szerző nem az ismertek közvetlen folytatását, hanem a történet lezárását követő tizenötödik évben játszódó eseményeket szeretné elmesélni. A sorozat egyébként nem az egyetlen adaptáció, ami a könyvről készült, 1990-ben Volker Schlöndorff rendezésében készült egészestés feldolgozás Natasha Richardson, Aidan Quinn, Faye Dunaway és Robert Duvall főszereplésével.

A folytatás, mely a The Testaments címet viseli és 2019 szeptemberében várható, három női karaktert követ majd. A szerző nyilatkozatában olvasóinak üzent, miszerint ők ihlették a munkát: minden kérdés, amit feltettek neki Gileádról, inspirációt jelentett az íráshoz.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..