Hírek

Készül A szolgálólány meséjének folytatása

Margaret Atwood kultikus regényének történetét most nem a Hulu szerzőgárdája folytatja – maga a szerző posztolt arról, hogy folytatást ír A szolgálólány meséjéhez. 

A Hulu most már második évadját számláló, máris – a könyvhöz hasonlóan – kultikus sorozata, A szolgálólány meséje egy ponton eltávolodott Atwood eredeti regényétől – de ez nem jelent problémát, ugyanis a kanadai szerző nem az ismertek közvetlen folytatását, hanem a történet lezárását követő tizenötödik évben játszódó eseményeket szeretné elmesélni. A sorozat egyébként nem az egyetlen adaptáció, ami a könyvről készült, 1990-ben Volker Schlöndorff rendezésében készült egészestés feldolgozás Natasha Richardson, Aidan Quinn, Faye Dunaway és Robert Duvall főszereplésével.

A folytatás, mely a The Testaments címet viseli és 2019 szeptemberében várható, három női karaktert követ majd. A szerző nyilatkozatában olvasóinak üzent, miszerint ők ihlették a munkát: minden kérdés, amit feltettek neki Gileádról, inspirációt jelentett az íráshoz.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya