Hírek

Már készül a Szörnyeteg című sorozat új évadja

A tavalyi évben debütált a Netflix saját gyártású antológiasorozata, a Szörnyeteg, melynek első évadja a sorozatgyilkos Jeffrey Dahmer életéről és gyomorforgató tetteiről szólt. A héten megérkeztek az első részletek a közelgő folytatásról.

A Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori című sorozat hatalmas népszerűségnek örvend, annak ellenére is, hogy az áldozatok családtagjai közül többen is azzal vádolták meg az alkotókat, hogy érzéketlenek, amiért olyan brutális módon ábrázolták a valós történteket. A Szörnyeteg első évadja mindössze 60 nap alatt 1 milliárd megtekintést ért el a Netflixen, óriási rajongótábort kialakítva a sorozat körül, melynek hatására hamar meg is rendeltek még két évadot.

A sorozat egyik fő alkotója az a Ryan Murphy, aki többek közt az Amerikai Horror Story című sorozatot is jegyzi. Nemrégiben bejelentették, hogy a következő évad a Menéndez testvérpár gyilkosságairól fog szólni.. Jelenleg az előkészítés folyamata zajlik, a streaming szolgáltató azonban a YouTube-csatornáján már közzétett egy kedvcsináló videót, melyben a gyilkosságok utáni, eredeti hangfelvétel hallható.

A stáb összetétele egyelőre nem ismert, ugyanakkor Ryan Murphy-ról tudott, hogy előszeretettel alkalmaz olyan színészeket, akikkel korábban már dolgozott együtt. A 2. évaddal kapcsolatos előjelek hitelesség tekintetében biztatóbbnak tűnnek, mint az első évadnál. Jeffrey Dahmer áldozatainak családtagjait nem sikerült megszólaltatni, és magát a gyilkost sem, hiszen már lassan 30 éve, hogy meghalt. A Ménendez-testvérek ugyanakkor még élnek, a hatóságok pedig engedélyezték a Netflixnek, hogy interjúkat készíthessenek velük egy közelgő dokumentumfilm kapcsán, ami jó alappal szolgálhat az új évadnak.

Lyle és Erik Ménendez 1989-ben ölték meg szüleiket,

majd a következő hónapokban óriási mértékű költekezésbe kezdtek a rájuk maradt családi pénzből. A rendőrség a gyanú ellenére sem tartóztatta le a fivéreket, mígnem az egyikőjük be nem vallotta a gyilkosságot. Az okok máig nem teljesen tisztázottak, ugyanakkor köze lehet az ügyvédjük azon állításához, miszerint a fiúkat az apjuk szexuálisan zaklatta.

A Szörnyeteg második évadja 2024-ben jelenik meg a Netflix platformján.

Antalovics Dániel

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!