Hírek

Készül az ötödik Predator-film, és már rendező is jár hozzá

Még ki se hevertük igazán Shane Black förtelmes Predator-filmjét 2018-ból, máris bejelentette a Disney által felvásárolt 20th Century Studios, hogy érkezik az új sci-fi horror.

Emlékszünk még a Durr, durr és csók és a Rendes fickók szeretett rendezőjének Ragadozó-filmjére? Akik nemmel válaszolnak erre a kérdésre, ők a szerencsésebbek. Shane Blacktől egy frissítő sci-fi akciófilmet vártunk, helyette egy elgyökérkedett, következetlen és ostoba katasztrófát kaptunk, ami annak idején még az év legcikibb jelenetei listába is delegált egy vállalhatatlan momentumot – de volt még a tarsolyában több is.

A 20th Century Fox felvásárlását követően azonban bejelentette a Disney (és az átnevezett 20th Century Studios), hogy készül az új film, mely nem a 2018-as előző folytatása. Tehát aki arra várt, hogy a Predator-gyilkos Vasember-ruhával Boyd Holbrook karaktere a ragadozók bolygóján fog gyilkolászni, csalódnia kell.

A filmet Dan Trachtenberg fogja rendezni, akinek első és eddigi egyetlen nagyjátékfilmes rendezése a Cloverfield Lane 10. című meglehetősen feszült thriller.

Emellett a rendező a Fekete tükör egy epizódjáért és a The Boys első részéért is felelt. Korábban még – sok más alkotó mellett – az Uncharted-film direktori posztjára is kijelölték, az a projekt végül kicsúszott a kezei közül. Trachtenberg állítása szerint már négy éve dolgozik a Predator-témán.

A forgatókönyvön Patrick Aison dolgozik, akit főleg producerként ismerhetünk a Jack Ryan, a Kingdom, a Wayward Pines és a Treadstone című sorozatokon. Meglepő módon szkriptek alig fűződnek a nevéhez.

A filmhez bemutatódátum még nem tartozik.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com