Hírek

Készül az élőszereplős Pinokkió Tom Hanks-szel, a rendező Robert Zemeckis

Pinokkió-feldolgozásból már nagyjából annyi van, mint égen a csillag, mégis van néhány remek indokunk várni a következőt is.

Az újabb változat a Disney+ égisze alatt készül, a rendezői székbe pedig végül Robert Zemeckis került, a Forrest Gump, a Vissza a jövőbe, a Számkivetett, valamint a Karácsonyi ének és a Polar Expressz című sikerfilmek rendezője. Nem ez lesz tehát az első közös projektje Tom Hanks-szel, aki a Pinokkió-feldolgozásban Gepettót, Pinokkió megalkotóját fogja alakítani. Zemeckis kezében első ránézésre úgy tűnik, nagyon jó helyen van ez az egyszerre mesés és emberséges alaptörténet, még annak ellenére is, hogy a tavalyi, Roahl Dahl regénye alapján rendezett Boszorkányok-adaptációja alulmúlta a várakozásokat.

A legutóbbi, Matteo Garrone rendezésében készült Pinokkió-feldolgozás tavalyelőtti, és miután Olaszországban sikert aratott, a Berlinálén a nemzetközi közönség előtt is bemutatkozott. A filmet 15 Donatello-díjra jelölték, azonban egyértelműen nem tartozik a gyerekeknek készült feldolgozások közé. Külön érdekesség, hogy a 2002-es, másik olasz verzió után ebben is szerepel Benigni (a 2002-es verziónak rendezője is), ám míg abban a címszereplő kisfiút játszotta (körülbelül 50 évesen), addig Garrone filmjében, jóval reálisabb módon, Gepettót alakította.

Zemeckis Pinokkiója egyébként már 2015 óta készülőfélben van,

azóta a forgatókönyv és a rendező neve is jópárszor megváltozott – írja a Collider. Ezúttal azonban úgy tűnik, végleges a színészi gárda, az író és a direktor is. Tom Hanks mellett láthatjuk majd Luke Evans-t Coachman (Fuvaros úr) szerepében; Keegan-Michael Key-t Honest John-ként (Derék Rókus), Cynthia Erivo a Kék Tündért alakítja, Pinokkiót pedig Benjamin Evan Ainsworth. Jiminy Cricket (Tücsök Tihamér) Joseph Gordon-Lewitt hangján fog megszólalni. A forgatókönyvért Kenneth Branagh 2015-ös Hamupipőke-feldolgozásának írója, Chris Weitz felel.

Zemeckis filmje a Disney+ streamingszolgáltatóra érkezik 2022-ben, valamikor július és szeptember között.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com