Hírek

Öt bérgyilkos ül a vonaton – készül David Leitch akcióthrillere Brad Pittel

Brad Pitt lesz a főszereplő David Leitch The Bullet Train című akcióthrillerében, amelyben egy vonaton öt bérgyilkos (köztük Pitt) lesz egymás célpontja.

David Leitch olyan filmeket rendezett, mint az Atomszőke, a John Wick (Chad Stahelskivel), a Halálos iramban: Hobbs & Shaw, és persze a Deadpool (amelynek második részében egyébként Brad Pitt nagyjából egy másodperc erejéig fel is bukkant!). A most készülő The Bullet Train a japán Kotaro Isaka Maria Beetle című regénye alapján készül, a forgatókönyvet pedig Zak Olkewicz írja.

A regényben öt bérgyilkos találkozik egy Tokióból Marioka felé tartó gyorsvonaton. Az öt merénylő (egyéni küldetéseik mellett) szép lassan egymás ellen fordul, mígnem az lesz a tét, hogy melyikük marad élve a végállomásra beérve – és hogy mi fogadja ott a túlélőt. A könyv angolul jövőre jelenik meg, a magyar fordításról egyelőre nincs hír – írja a The Hollywood Reporter.

Érdekesség, hogy mielőtt rendező lett,

Leitch már több filmben is dolgozott együtt Pittel kaszkadőrként:

többek között a Harcosok klubjában, az Ocean’s Eleven-ben vagy a Mr. és Mrs. Smith-ben – tudtuk meg a Movieweb cikkéből.

Brad Pitt Tarantino Volt egyszer egy… Hollywoodjában nyújtott alakítása Oscart ért, azóta pedig Damien Chazelle készülő filmjében, a Babylonban dolgozott, ahol majd Emma Stone-nal közösen osztoznak a főszerepen – bár ennek forgatása a járványhelyzet miatt 2021-ig szünetel. Ez idő alatt viszont a The Bullet Train foroghat, mivel a felvételek egy jelentős része stúdióban készül.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.