Hírek

Készül Krasznahorkai Balázs apa-fiú drámája

Krasznahorkai Balázs A völgy című nagyjátékfilmje a Filmalap 290 millió forintos támogatásával készül.

A völgy egy apa-fiú történetét elmesélő, magashegyi tájakon játszódó jelenbéli ballada. A történet szerint egy erdélyi származású magyar orvos az édesapja temetésére tér vissza Budapestről a Máramarosi-havasok hegyei közé, szülőfalujába. Hazatérése során találkozik tizenöt éve nem látott kamasz fiával, és rövidre tervezett utazása végzetes fordulatot vesz.

Krasznahorkai Balázs a Színművészeti Egyetemen diplomázott, több rövidfilm mellett ő rendezte az erdélyi magyar özvegyasszonyok sorsát megmutató Omori asszonyok című dokumentumfilmet is.

A völgy operatőre Réder György, producerei Reich Péter és Szántó Gábor. A forgatás a tervek szerint 2019 tavaszán kezdődik erdélyi és magyarországi helyszíneken. A forgatókönyvet a rendező a Lajkó – cigány az űrben és a Kojot forgatókönyvíróival, Lovas Balázzsal és Lengyel Balázzsal közösen írta.

A Filmalap számos elsőfilmes rendező bemutatkozását támogatta az elmúlt években, köztük volt a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, a Liza, a rókatündér, az Oscar-díjas Saul fia, valamint a Cannes-ban is díjazott Egy nap című film is, amely versenyben van az Európai Filmakadémia díjáért a legjobbnak tartott hat európai elsőfilm között.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com