Hírek

Készülhet az ízlésrendőrség: rebootot kap a Teletabik

A gyermektartalmakkal foglalkozó MipJunior esemény a gyerekműsorok trendjeivel foglalkozó szombati nyitóelőadásán kiderült, hogy a Hupikék törpikék rebootjának globális sikerén felbuzdulva újabb rebootokra számíthat a piac: a Teletabik (TeleTubbies) a Netlixen újráznak november 14-étől.

Az iparági elemző Avril Blondelot előadásában elmondta, hogy „a rebootok trendje nem fog egyhamar eltűnni” – ezt bizonyítja, hogy olyan címek kaptak már ráncfelvarrást, mint a Muminok a Múmin-völgyi kalandok (Moominvalley) formájában, a Fecsegő tipegők (Rugrats) vagy a 27 évvel az első adása után a Hulu-csatornájára érkező Animánia (Animaniacs).

A Teletabikat a trendeket leginkább követő Netflix fogadja majd be. A kilencvenes években népszerűvé vált, több száz részt megélt sorozatot Andrew Davenport,az eredeti sorozat társalkotója készíti, narrátora pedig Tituss Burgess lesz. A főbb szerepekben a 2015-ös szereposztás tér vissza: Tinky Winky-t a Ki vagy, doki? –ból ismert Jeremiah Krage, Dipsy-t Nick Kellington, Laa-Laa-t Rebecca Hyland, Pót pedig a Wonder Woman 1984 kaszkadőrnője, Rachelle Beinart alakítja majd. Természetesen a jól megszokott dalokra is számíthatnak a nézők a november 14-én startoló sorozatban, mely sokak szerint a jóízlés ellen elkövetett bűn.

Az elemző előadásában egy másik trendre, a spin-offokéra is felhívta a figyelmet: ebben kategóriában olyan alkotások érkeztek, mint a Madagascar: A Little Wild, ami a Madagaszkár-franchise része, a Batwheels, ami egyfajta Verdák DC-módra, vagy a hamarosan megjelenő Scooby-Doo and the Mystery Pups.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!