Hírek

Készülj: jön az Anilogue!

Dilili à Paris
Dilili Párizsban

Egy hónap múlva kezdődik a 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál. Tömegesen érkeznek Budapestre a rajzfilmszereplők!

November 28-tól öt napon keresztül a budapesti mozivásznakon rendeznek villámcsődületet az elmúlt év legizgalmasabb animációs sztárjai – írja az örvendetes módon nemsokára érkező fesztivál közleménye. A 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon idén 300 animációs rövidfilmet és 10 egész estés filmet láthat a közönség,

köztük Mamoru Hosoda legújabb filmjét, a Mirait.

A budapesti animációs seregszemlét egy legendás francia rendező, a Kirikou figuráját megalkotó Michel Ocelot személyesen nyitja meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Mirai
Mirai

A fesztiválra meghívást kapott minden olyan animációs film, amelyet a világ bármely pontján az elmúlt évben felállva tapsolt meg a közönség. Az idén tizenhatodik évadába lépő budapesti szemlén Michel Ocelot személyesen mutatja be legújabb munkáját: a Dilili à Paris című film a századfordulós francia művészvilág karikatúrája, mely akár az új magyar animáció, az Oscar-esélyes Ruben Brandt, a gyűjtő tükörképeként is szolgálhat. A két filmet elsőként a budapesti nézők láthatják egymás mellett.

A nemzetközi fesztivál vetítéseit és kísérőprogramjait az Uránia Filmszínházban és városszerte több helyszínen, többek között a Francia Intézetben, a Lengyel Intézetben és a Három Hollóban tartják. Az Anilogue fókuszában idén Olaszország, Horvátország és Szlovénia állnak: a budapesti közönség idén az Adriai-tenger országaiban termett animációs filmekből kap gondosan válogatott ízelítőt.

A 16. Anilogue fesztiválról a Filmtekercs, mint minden évben, kimerítően fog tudósítani.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com