Hírek

Készülőben a The Mandalorian harmadik évada; Boba Fett minisorozat érkezhet

A nagy sikerű Star Wars sorozat talán Boba Fett spinoffot is kaphat.

Nemsokára kezdődhet a The Mandalorian harmadik évadának forgatása – írja a Deadline. A pre-production fázis már hónapok óta tart, és a forgatás megkezdését akár már erre az évre is várhatjuk (a legkorábbi lehetséges időpont november vége vagy december eleje; erről korábban már Jon Favreau rendező-producer-sorozatvezető is beszélt).

Azt már tudni, hogy Boba Fett szerepet kap a második évadban (Temuera Morrison játssza). Az azonban egyelőre csak pletyka – jóllehet a Deadline szerint életképes pletyka –, hogy akár egy teljes Boba Fett spinoff minisorozat is elképzelhető. Sőt,

a Boba Fett minisorozat akár már a Mandalorian harmadik évada előtt is megérkezhet.

A harmadik évadra Sophie Thatcher színésznő csatlakozását várják, de hivatalosan nincs megerősítve az információ (és az sem, hogy vajon a minisorozathoz vagy a fő sorozathoz csatlakozik-e).

A bizonytalanságot erősíti, hogy egyesek szerint előkészületben van egy teljesen különálló, női karaktereket középpontba helyező Star Wars akcióthriller-sorozat is a Disney+ berkein belül; ez a sorozat Leslye Headland irányítása alatt készülne, harcművészeti fókuszú lenne, és a megszokott Star Wars idővonalhoz képest egy alternatív világban játszódna.

A Mandalorian a Disney+ streaming szolgáltató jelenlegi legerősebb tartalma, és sokak szerint az egész Disney-féle Star Wars vállalkozás jelenleg egyetlen életképes produktuma, legalábbis az élőszereplős műveket illetően. Hallatlanul népszerű, de második évadától, ahogy az egész sorozattól, mi magunk nem voltunk elragadtatva: „képtelen megugrani saját árnyékát (…) inkább fan-fiction webizódoknak érződnek a részek” – írtuk.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya