Hírek

Készülődnek a Jamestown harmadik évadának munkálataira Budapesten

Lassan elkezdődnek a Jamestown harmadik évadának munkálatai Budapesten. A sorozat fölött a Carnival Films produkciós cég bábáskodik, amely korábban a Downton Abbey révén ért el jelentős sikereket.

A drámasorozat az 1620-as évek Amerikájában játszódik, középpontban az első brit kolónia történetével. A jelenetek legnagyobb része azonban Budapesten kerül felvételre, ahol Jamestown városa mellett a Pamukey indiánok faluját is nagy precizitással építették fel. Az első két évad részeit öt hónap alatt rögzítették. A második évad premierje a PBS-en november 21-én volt. 

Az alkotók elsősorban az adókedvezmények miatt döntöttek Budapest mellett, ahol már készülődnek a harmadik évad munkálataira.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya