Hírek

Két Batman egy áráért – Visszatér Affleck és Keaton

ben-affleck-batman-the-flash-flashpoint-movie (1)

Úgy tűnik, Ben Affleck újra magára ölti Batman köpenyét az új The Flash filmben. Így egyszerre kettő sötét lovag tűnik majd fel a képernyőnkön.

Bár Ben Affleck egyszer kijelentette, hogy soha többet nem hajlandó Batman bőrébe bújni, most úgy tűnik, sikerült meggyőzni. A Darkhorizons szerint a The Flash filmben tér vissza a sötét lovag szerepéhez, Ezra Miller és Michael Keaton oldalán. Az utóbbi természetesen szintén Batmant játssza majd, így egyszerre két Bruce Wayne-hez lesz szerencsénk egy filmben.

A The Flash Barry Allen, a hipergyors szuperhős kalandját meséli el, amiben visszautazik az időben, hogy megmentse az édesanyját. Persze az időutazással megváltoztatja a jövőt, ennek köszönhetően tűnik fel Affleck és Keaton két különböző valóságban egy karakter változataiként. A rendező, Andy Muschietti így érvelt a dupla Batman casting mellett:

„Ez Barry filmje, Barry története lesz, de a karakterek jobban kapcsolódnak, mint elsőre gondolnánk. Mindkettőjük anyukáját meggyilkolták, ez a film egyik fő érzelmi vonala. És itt lép a képbe Affleck Batman-je”.

Affleck eddig két alkalommal, a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala és a Justice League filmekben játszotta a sötét lovagot. A rajongók reakciója finoman szólva vegyes volt, még az első film bejelentésekor aláírásgyűjtésbe kezdtek Affleck szereplése ellen. Azóta kissé lecsillapodtak a kedélyek, s most mindenki nagyban várja a Justice League (Az Igazság ligája) Zack Snyder-féle változatát. 

Nagy a mozgolódás mostanában a DC Batman franchise-a körül. Robert Pattinson szeptemberben folytatja a The Batman forgatását, aminek megjelenése így 2021 októberére csúszott. S úgy hírlik, Matt Reeves, a film rendezője máris tervezi belőle a spin-off sorozatot az HBO számára.

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.