Hírek

Két díjat nyert a Lengemesék Chicagóban

Nagyszerű nemzetközi elismerésekkel gazdagodott a Lengemesék című családi animációs film. A 34. Chicagói Nemzetközi Gyermekfilm Fesztiválon Pálfi Zsolt rendezése két második helyezést ért el: mind a szakmai zsűri, mind a gyerekzsűri a második legjobbnak találta az egészestés animációs film kategóriában a Lengemeséket. A világ legnagyobb gyerekfilmes rendezvényén egészen kiemelkedő, hogy a filmet egyszerre díjazták a profi szakemberek és a gyerekközönség.

November 5-én ért véget a 34. Chicagói Nemzetközi Gyermekfilm fesztivál, amely ragyogó magyar sikerrel zárult. Az egészestés animációs film kategóriában induló Lengemesék mind a szakmai, mind a gyerekzsűrinél második helyet szerzett. A Lengemesék eddigi legnagyobb nemzetközi sikerét érte el a mostani eredménnyel. Pálfi Zsolt meséje Chicago mellett számos animációs és gyerekfilm fesztiválon szerepelt már, vetítették a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon, a 22. Chemnitzi Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Filmfesztiválon, az amszterdami CINEKID fesztiválon, Észtországban a Cinema Astis fesztiválon és Indiában a Nemzetközi Gyermekfilm Fesztiválon.

A családi animációs film itthon is sikeres: a Berg Judit történeteiből a Temple Réka producer vezette Cinemon Stúdió gyártásában és a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült Lengemesék április 27-i magyar bemutatója óta folyamatosan szerepel a mozik műsorán. A Lengemesék magyar moziforgalmazója a Vertigo Média.

A Lengemesék Magyarország mellett számos külföldi országban bemutatásra kerül a mozikban: legközelebb Romániában, november 24-én lesz a premierje, Franciaországban márciusban tartják a mozibemutatóját, és többek mellett a macedón mozikban is játszani fogják.

vertigo

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com