Hírek

Két film tarolt az Olasz Filmakadémia díjátadóján

A nagy szépség_Toni ServilloKét film tarolt a David di Donatello-díjak kedd esti átadóján: bár A nagy szépség című Oscar-díjas alkotás eggyel több elismerést vihetett el, mint az Il capitale umano, a legjobb olasz film díját az utóbbi alkotás kapta. Sophia Loren legutóbbi filmjéért különdíjat vehetett át az Olasz Filmakadémiától.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A Paolo Virzi rendezte Il capitale umano (Az emberi tőke) összesen hét díjat kapott, a legjobb film mellett a legjobb forgatókönyvnek szánt elismerést is. Főszereplője, Valeria Bruni Tedeschi vehette át a legjobb női alakításért járó díjat, és a legjobb férfi, illetve a legjobb női mellékszerepért is az Il capitale umano egy-egy szereplőjét, Fabrizio Gifunit és Valeria Golinót díjazták.

Paolo Sorrentino filmje, A nagy szépség nyolc díjat nyert, köztük a legjobb rendezőnek, a legjobb producernek, a legjobb operatőrnek, a legjobb jelmeznek és díszletnek járó elismerést. A nagy szépség főszereplőjéé, Toni Servillóé lett a legjobb férfi alakítás díja. Az utóbbi egy évben készült többi olasz filmnek a maradék kevés díjon kellett osztoznia.

Az Olasz Filmakadémiától különdíjat kapott Sophia Loren. A díjat fia, Edoardo Ponti rendező nyújtotta át a színésznőnek a La voce umana (Az emberi hang) című közös filmjükért, amelyet Nápoly utcáin forgattak. Sophia Loren a díj átvételekor azt mondta, ez élete legszebb pillanata.

Különdíjban részesült Marco Bellocchio és Carlo Mazzacurati olasz rendező, valamint Andrea Occhipinti producer is.
Az Olasz Filmakadémia 58. díjkiosztóján szokás szerint a reneszánsz szobrász, Donatello Dávid-szobrának kicsinyített mását adták át a díjazottaknak.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés