Hírek

Két magyar alkotás is díjat nyert Belgrádban

A Legjobb Animáció díját kapta Klingl Béla Boxi című 3D-s animációs sorozatának Zöldben című epizódja, míg A legjobb ifjúsági film kategória győztese Andristyák Marcell IN Corp. – Integrated Nanotechnologies című alkotása lett a belgrádi Green Fest Nemzetközi Zöld Kultúra Fesztiválon.

A Boxi című animációs sorozat Zöldben című epizódja a hivatalos versenyprogramban nyerte el a legjobb animációnak járó díjat. A Magyar Média Mecenatúra programban támogatott film humoros története fakitermeléssel, újrahasznosítással foglalkozik a gyerekek számára is befogadható módon.

A legjobb ifjúsági film nyertese ugyancsak egy magyar alkotás lett: Andristyák Marcell IN Corp. – Integrated Nanotechnologies című filmje az emberi test és a tudat módosításával foglalkozik.

A legjobb egyperces alkotásnak járó elismerést Jérémy Guiter francia alkotó Degolas című filmje kapta, a legjobb természetfilm az osztrák Michael Schlamberger The Canary Island – Life at the Limit című alkotása lett. Piotr Biedron lengyel alkotó PM 2.5 című filmje a legjobb rövidfilmnek járó díjat vihette haza, míg a legjobb szerb film Braca The Beekeeper – This is my world című alkotás lett.

A Green Fest Nemzetközi Zöld Kultúra Fesztivál ökológiai és környezetvédelmi kérdéseket jár körül, kiemelt célja, hogy támogassa azokat a filmkészítőket, művészeket és oktatási szakembereket, akik környezetvédelmi témában készítenek filmalkotásokat, projekteket. A fesztivál programja három részre tagolódik: a Green Screen a filmes program, a Green Field az oktatási program és a Green Square a kiállítási program. Az esemény szervezője a belgrádi Környezetvédelmi Fejlesztési Központ volt.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya