Hírek

Két magyar film is nyert a moszkvai Detektívfilm Fesztiválon

A_berni_kovet_Szabo_Kimmel_Kulka_JanosA berni követ című film a játékfilm kategória első díját szerezte meg a moszkvai Detektívfilm Fesztiválon, míg az On the Spot – Brazília című része a „Civil társadalom” kategóriában különdíjat kapott – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szombaton az MTI-vel. 

Mindkét alkotást az MTVA nevezte a versenyre.

A moszkvai DetectiveFEST-et, a Detektívfilmek és Televíziós Programok Nemzetközi Filmfesztiválját 17. alkalommal rendezték meg április 15. és 18. között, mottója a „Törvény és társadalom” volt.

A játékfilm kategóriában első helyet szerzett A berni követet Szász Attila rendezte, az alkotás a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült.
A tévéfilmek között a „Civil társadalom” kategóriában kapott különdíjat az MTVA On the Spot – Brazília című műsora.

Az MTVA több más alkotást is nevezett a fesztiválra, öt film oklevelet kapott: a játékfilmek között a Hőskeresők, A rajzoló és a Tetemre hívás – mindhárom alkotás a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült. A tévéfilmes mezőnyben a „Háború és béke” kategóriában a Bábel – A gyilkosok is áldozatok című részét jutalmazták, míg a „Bűn és büntetés” kategóriában a Cinema Inferno kapott oklevelet.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya