Hírek

Két magyar film is nyert a moszkvai Detektívfilm Fesztiválon

A_berni_kovet_Szabo_Kimmel_Kulka_JanosA berni követ című film a játékfilm kategória első díját szerezte meg a moszkvai Detektívfilm Fesztiválon, míg az On the Spot – Brazília című része a „Civil társadalom” kategóriában különdíjat kapott – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szombaton az MTI-vel. 

Mindkét alkotást az MTVA nevezte a versenyre.

A moszkvai DetectiveFEST-et, a Detektívfilmek és Televíziós Programok Nemzetközi Filmfesztiválját 17. alkalommal rendezték meg április 15. és 18. között, mottója a „Törvény és társadalom” volt.

A játékfilm kategóriában első helyet szerzett A berni követet Szász Attila rendezte, az alkotás a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült.
A tévéfilmek között a „Civil társadalom” kategóriában kapott különdíjat az MTVA On the Spot – Brazília című műsora.

Az MTVA több más alkotást is nevezett a fesztiválra, öt film oklevelet kapott: a játékfilmek között a Hőskeresők, A rajzoló és a Tetemre hívás – mindhárom alkotás a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült. A tévéfilmes mezőnyben a „Háború és béke” kategóriában a Bábel – A gyilkosok is áldozatok című részét jutalmazták, míg a „Bűn és büntetés” kategóriában a Cinema Inferno kapott oklevelet.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés