Hírek

Két Robert Downey Jr. féle Sherlock Holmes sorozat is készül HBO Maxra

Sherlock-Holmes-Robert-Downey-Jr.-Jude-Law

Bár még mindig nem a várva várt harmadik film, de két sorozat is készül HBO Maxra a Robert Downey Jr. alakította Sherlock Holmes világában.

11 évvel a második Sherlock Holmes film után, amiben Robert Downey Jr. játszotta a híres detektívet, ez a viktoriánus Holmes-világ bővülni fog. Ezúttal nem a lassan, de alakuló harmadik rész fel-fel bukkanó híréről van szó, hanem kisképernyős változatokról. A Collider arról adott hírt, hogy nem is egy, hanem kettő

spin-off sorozat készül Robert Downey Jr. Sherlock Holmes világában.

A Warner Bros. televíziós alvállalata gyárt két spin-off szériát HBO Maxra, és az ígéretek szerint a sorozatok feladata lesz felépíteni egy eddig ismeretlen karaktert a harmadik mozifilmre. A két széria executive producere Robert Downey Jr. lesz, de az sem kizárt, hogy színészként is feltűnik valamelyikben.

A Guy Ritchie féle Holmes-filmek után a harmadik rész sorsa nem állt biztos lábakon. Ritchie-t Dexter Fletcher (Rocketman) váltotta a rendezői székben, majd ő maga mondta, hogy a film előkészületeit egyelőre szüneteltetik. Eredetileg 2020 decemberében érkezett volna a mozikba, majd 2021 volt a dátum. Jelenleg nem tartozik premierdátum a várva várt harmadik felvonáshoz, pedig a második rész vége számos kérdést hagyott megválaszolatlanul a rajongóknak.

A 2011-es Árnyjátékban Holmes legyőzi ősellenségét Dr. Moriarty-t, de milyen áron? Spoiler nélkül, a második mozifilm zárlata nem hagyott megnyugvást valószínűleg egyetlen nézőnek sem. Mindkét rész óriási összegeket hozott a stúdiónak a rendező egyedi stílusa miatt (is). A gigantikus csatajelenetek mellett Guy Ritchie humort és sajátos vágási dinamikát tudott adni a sokat adaptált Holmes-történethez. A filmek sikerét jelentette az is, hogy Downey Jr. és Jude Law, aki Dr. Watsont játszotta remek párost alkottak a vásznon.

A két sorozat miatt úgy tűnik Downey Jr. újabb Sherlock Holmes filmjéből végre lesz is valami. Amennyiben egy erős karakter előkészítésére van szükség spin-off sorozatokra, akkor a harmadik film igazán nagy durranás lesz.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com