Hírek

Két új karakterfotó és egy banner a Pacific Rim-hez

pacific-rim-poster-jaeger-kaiju-bannerÚgy látszik nagy a nyüzsgés Guillermo Del Toro, Pacific Rim című tudományos fantasztikus filmje körül, hiszen a nemrég megjelenő előzetes, most friss és látványos képekkel egészült ki. Két új karakterfotó és egy poszter jelent meg a comingsoon.net honlapján, amelytől egyből izgalomba jöhetünk – legalábbis azok, akik szeretik a robotszörnyeket és Del Toro korábbi munkáit.

Magyarországon Tűzgyűrű címmel kerül majd a mozikba, előreláthatóan június közepén. 2D, 3D és IMAX premierre egyaránt sor kerül. A fő- és mellékszerepekben olyan színészek tűnnek fel, mint Charlie Hunnam, Charlie Day, Ron Perlman, Robert Kazinsky, Max Martini, Clifton Collins, Jr., Burn Gorman, Larry Joe Campbell, Brad William valamint Henke és Diego Klattenhoff.

A történetet már jól ismerjük: hatalamas, emberek által irányított robotharcosok küzdenek a világ megmentésért, a tenger mélyéről, de egy másik dimenzióból érkező idegen, pusztító lények ellen.

hr_Pacific_Rim_37hr_Pacific_Rim_39 hr_Pacific_Rim_38

Varga Gergő

2011-ben végeztem az ELTE Filmtudomány mesterképzésén, amit három szabadon bölcselkedő év előzött meg. Mindig is humán beállítottságúnak tartottam magam, de eleinte inkább az irodalom, mintsem a film vonzott. Első maradandó filmes élményeimet nem tudom olyan nagyságokhoz kötni, mint Bergman, Truffaut vagy Tarr Béla, sokkal inkább egy másik legenda, Jackie Chan akrobatikus mozdulatai derengnek fel. Egyetemi éveim alatt elképesztő iramban és mennyiségben szívtam magamba a nagy korszakok és a figyelemfelkeltő kortárs filmeket. Csillagjegyemhez hűen pedig mindenben megtaláltam az érdeklődésem. Több, mint egy éve írok a „'tekercsnek”, a szerkesztőség tagjai szemtanúi lehettek első publicisztikai lépéseimnek, és jó anyák és apák módjára noszogattak a helyes irány felé.

Filmek: Király Jenő kurzusai és írásai óta gyakorlatilag minden műfajban találok filozófai mélységet, mégis inkább a lelki vívódásokat kedvelem, mintsem a fizikai szenvedést. A horror így tehát kívül kell, hogy essen a rajongási zónán, bár a CGI technológiák előtti filmek maszkmesterei mindig is kivívták a tiszteletemet. A Távol-Keletről több alkotás is megérintett Ki-duk Kim gyakorlatilag bármelyik filmkölteménye, Chan-wook Park agresszív, brutális, mégis káprázatos thrillerjei. John Woo otthon és később az USA-ban rendezett akciómozijai. De a magyar filmgyártás Latabárja legalább annyira képes megnevettetni, mint az állati nyomozó Jim Carrey-je. A hatvanas-hetvenes évek magyar filmművészete pedig elképesztő műveket termelt ki!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com