Hírek

Két új magyar tagja van az Amerikai Filmakadémiának

Újabb tagokkal bővült az Akadémia, köztük két jelentős magyar alkotóval. Mostantól Bucsi Réka és Rév Marcell is azok között lesz, akik döntenek az Oscar-díjakról.

Két új magyar taggal bővült az Amerikai Filmakadémia: Bucsi Rékát és Rév Marcellt is bevették az egyre bővülő és egyre színesedő szakmai csoportba. Akik nem mellesleg arról is döntenek, hogy az évenkénti megrendezett Oscar-gálán kik is vigyék haza az arany szobrokat.

Bucsi Réka animációs rendező számtalan filmfesztivál megjárását követően került be az Akadémia tagjai közé.

Az alkotót három ízben is díjra jelölték Berlinben az elmúlt évek során, amelyekből egyet be is váltott: ez volt 2018-ban, amikor a Solar Walk című munkáját ismerte el a rangos fesztivál. De a Symphony No. 42 és a Love című rövid animációi is elragadtatták a szakmát. Többek között az Oscar-díj közelében is járt már Bucsi.

Rév Marcell operatőr újabban Sam Levinson oldalán dolgozik sokat. A rendezővel közösen készítette ugyanis el a Malcolm és Marie című fekete-fehér filmet, valamint az HBO sokat éltetett sorozatát, az Eufóriát. De az operatőr számos hazai alkotásból is kivette a részét: többek között az ő munkáját csodálhatjuk a Jupiter holdjában, a Fehér istenben és a Viharsarokban is. Sőt, Enyedi Ildikó legújabb filmje, A feleségem története is Rév operatőri zsenijével érkezik hamarosan.

Itt A feleségem története előzetese!

A tagokhoz többek között felkerült Vanessa Kirby, Robert Pattinson, Henry Golding, Jonathan Majors, Steven Yeun és Maria Bakalova.

Velük együtt döntenek hát a 2022-es arany szobrokról, amelyeket – ha minden jól megy – március 27-én adnak majd át ismét hagyományos keretek között a Dolby Theatre-ben.

Az új tagok teljes listájáról itt olvashattok tovább.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com