Hírek

Két verzióban érkezik Ridley Scott Napóleonja – az egyik négy órás lesz

napoleon

Négy órás rendezői változattal készül Ridley Scott a hamarosan bemutatásra kerülő Napóleon című filmeposzából. Szép teljesítmény, de azért még koránt sem rekorddöntő.  

Novemberben mutatják be a mozikban Ridley Scott legújabb történelmi gigaprojektjét, a Napóleont. Ahogy azt már korábban mi is megírtuk, a film Joaquin Phoenix főszereplésével mutatja be a francia uralkodó felemelkedését és bukását, különösképpen nagy hangsúlyt fektetve az első feleségével, a Vanessa Kirby alakította Jozefína császárnéval való kapcsolatára.

Ridley Scott kifejezetten azok közé a rendezők közé tartozik, aki szeret élni a „rendezői vágás” nyújtotta lehetőségekkel – nincs is jobb példa erre, mint a mai napig sok vitát kavaró Szárnyas fejvadász című alkotása. Most azonban úgy tűnik, hogy sikerült egy relatíve jól működő kompromisszumot kötnie: a film a mozikban debütál, majd ezt követően az Apple TV+ kínálatában válik elérhetővé,

itt azonban már a 4 órás (és egyelőre 10 perces) rendezői változat formájában

– írja a Slashflim.

Az elmúlt 100 évben sokan sokféleképp dolgozták már fel – vagy szerették volna feldolgozni – Napóleon történetét filmen, ezek közül is kiemelkedik Abel Gance vállalása 1927-ből, 330 perces, tehát 5 és fél órás játékidővel. Külön megsüvegelendő, hogy Gance ezzel nem is fedte le az egész sztorit, hanem gyakorlatilag csak a „felemelkedés” fejezetet, annak is egy részét mutatta be.

A Napóleon november 23-án érkezik a magyar mozikba. Az Apple TV +-os megjelenés dátumáról egyelőre nincs hír.

Gerdesits Pál

Gerdesits Pál 2021-ben szerzett mesterdiplomát az ELTE filmtudomány szakán, jelenleg az ELTE esztétika doktori programjának PhD hallgatója. Elkötelezett szürrealista, Werner Herzog és Jeffrey Lebowski lelkes követője. Állítólag ügyesen gitározik.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!