Hírek

Kettős előzetesen a Marriage Story

Scarlett Johansson és Adam Driver válni készül Noah Baumbach filmjében. A házasság szétesésének és a család túlélésének történetét rögtön két előzetes mutatja be – a házastársak eltérő perspektívájából.

A válás bizonyos szemszögből olyan, mint a halál. Amikor megtörténik, lehet róla beszélni, de igazán senki sem akar róla beszélni.” – Így vélekedik a válásról Noah Baumbach, akit Oscar-díjra jelöltek A tintahal és a bálna írásáért, amelyben gyerekek szempontjából járta körbe ezt a témakört. A Netflix számára készített Marriage Storyval visszatér a témához, most azonban a váló feleket veszi górcső alá.

A Marriage Story alaphelyzetét rögtön két előzetesből ismerhetjük meg. Az egyikben az Adam Driver játszotta férj mesél a feleségéről, a másikban fordítva, a feleséget játszó Scarlett Johansson narrál. Épp mintha egy házassági tanácsadónál lennének. A házastársak egymást mutatják be, miközben hasonló, mégis eltérő jeleneteket láthatunk – ugyanazon eseményeket néhány pillanat különbséggel. A párhuzamot az előzetesek alatt játszott dal is erősíti – ugyanaz a szám, csak más előadóktól.

A film gerincét a válás adja, de a rendező szerint számos rejtett műfaj elegyedik benne.

Az Indiewire-nek úgy nyilatkozott: „Lapul benne thriller, krimi, romantikus komédia és egy tragikus szerelmi történet is. Úgy éreztem, ez az a fajta téma, ami elbír mindegyikkel.” Ahogy az előzetesek, úgy a film is arra koncentrál, hogy mindkét oldal szóhoz jusson a történet folyamán, és egy közös értelmezés bontakozhasson ki.

Íme az előzetes Nicole szemszögéből:

Íme az előzetes Charlie szemszögéből:

Impozáns nevek erősítik a stábot, alig van valaki, akit ne jelöltek volna már valamilyen díjra: az Oscarra jelöltek táborát Laura Dern és Alan Alda is erősíti, míg a Golden Globe-jelöltekét Ray Liotta. A filmet Baumbach írta is, operatőrként pedig Robbie Ryan dolgozott rajta, akivel együtt készítették a The Meyerowitz Storiest. A Marriage Story a velencei és a torontói filmfesztiválokon mutatkozik majd be, valamikor az ősz folyamán pedig elérhető lesz a Netflix kínálatában is.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com