Hírek

Kevin Costner kutyabőrben – The Art of Racing előzetes

Kutyás filmekből sosem elég. Főleg, ha az a bizonyos kutya egy Forma–1-es versenyző mellett filozofálgat és Kevin Costner hangján szólal meg. Immár előzetesen is láthatjuk, mit tartogat a The Art of Racing in the Rain.

Kutyával és gyerekkel mindent el lehet adni, tartja a mondás, amit Hollywoodban valószínűleg nagyon komolyan vesznek. Sőt, nem állnak meg a kutyáknál, hála az animációs technikák fejlődésének már mindenféle kisállattal találkozhattunk a vásznon: Stuart Little kisegértől kezdve Garfieldon át Scooby Doo-ig. Azonban mégis van annak valami sajátos bája, amikor nem vizuális trükkök garmadája, hanem egy remek narrátor lehel életet egy állatszereplőbe.

Garth Stein The Art of Racing in the Rain című bestsellerének filmes adaptációja az utóbbi kategóriába esik. A történet egy Forma–1-es pilótáról, Denny Swiftről szól, aki magához vesz egy kölyökkutyát, Enzót. Ez a kutya azonban nem akármilyen, ugyanis eszes és filozofálásra hajlamos, valamint Kevin Costner hangján szól a nézőhöz, ő narrálja ugyanis nekünk az autóversenyző életét. „A legjobb sofőr nem a jövőbe vagy a múltba temetkezik. A legjobb sofőr csakis a jelenre figyel” – ilyen, és ehhez hasonló gondolatokkal illusztrálja Enzo, hogy az, ami a versenypályán történik, sokszor tanulságos lehet az egész életünkre nézve.

A szinopszis alapján egy szívmelengető mesére számíthatunk, ami talán nem is meglepő attól a stúdiótól, ami a szintén keserédes Marley meg ént is elkészítette. A főszerepekben Milo Ventimigliát és Amanda Seyfriedet láthatjuk, akiket Gary Cole, Kathy Baker és Martin Donovan is kísér a vásznon. A rendezői székben az Egy hét Marlynnel rendezője, Simon Curtis ül, a forgatókönyvet pedig A majmok bolygója: Háború írója, Mark Bomback jegyzi.

A The Art of Racing in the Rain premierje 2019. augusztus 9-én lesz.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés