Hírek

Kevin Costner visszatér, és nem is akárhogy! – Horizon: An American Saga előzetes

horizon_an_american_saga_kevin_costner

A színészlegenda 21 év kihagyás után ismét a rendezői székbe ült, hogy megvalósítsa régóta dédelgetett szerelemprojektjét, ami egy két részes eposzként fog debütálni jövőre a mozikban.

Kevin Costner a 2003-as Fegyvertársak című westernje óta nem rendezett mozifilmet és karrierje is csúnyán megbicsaklott a 90-es évek vége óta. Viszont az 5 évvel ezelőtt indult Yellowstone című sorozat főszerepében karrierje új lendületet kapott és nem is rest kihasználni az újonnan szerzett népszerűségét.

A Horizon: An American Saga című western Costner sok éve előkészületben lévő szerelemprojektje, amit rögtön 2 egész estés mozifilmként fog bemutani csupán 2 hónap különbséggel.

A történet egy 15 éves időszakon belül fogja bemutatni a vadnyugati telepesek életét az amerikai polgárháború árnyékában és hogy ez a közeg milyen élet-halál döntésekkel szembesítette az ott letelepedőket. A hivatalos szinopszis szerint a film a régi vadnyugat csábítását, megnyerését és elveszejtését mutatja be, és hogy ez hányak vérét, verejtékét és könnyeit követelte.

The Hollywood Reporter cikke szerint Costner legutóbbi válási eljárása során benyújtott bírósági beadványai szerint legalább 20 millió dollárral járult hozzá a projekt költségvetéséhez, amely várhatóan nem is kettő, hanem összesen négy filmet fog felölelni. A hollywoodi színész és író sztrájkkal a harmadik fejezet gyártása leállt, de az első két film forgatása befejeződött. Korábban ezt nyilatkozta a Deadline-nak: „10 hektáromra tettem jelzálogot Santa Barbarában, ahol az utolsó házamat építettem volna… de gondolkodás nélkül megtettem. Ezzel a könyvelőmet ku***ra feldühítettem. De ez az én életem, és hiszek az ötletben és a történetben.” A színész 1988 óta dolgozik a projekten.

A Horizon jelentős sajtót kapott idén Costner másik westernjére, a Yellowstone-ra gyakorolt hatása miatt. A színész elhúzódó és zűrzavaros szakításba keveredett a Paramount sikersorozatával, miközben a Horizon filmekre helyezte a hangsúlyt, amit Jon Bairddal közösen írt. A show csapata panaszkodott, hogy Costner kevésbé tette elérhetővé magát a sorozat számára, míg Costner csapata a Yellowstone forgatókönyveinek késését okolta. Viszont egyik esetben se vált világossá, hogy Costner visszatér-e a műsorba, hogy befejezze John Dutton történetét, amikor a sorozat végül visszatér az ötödik évad második felére.

Costner a rendezés mellett a főszerepet is magára vállalta, továbbá a kivételes színészgárdát erősíti még Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone, Abbey Lee, Michael Rooker, Danny Huston, Luke Wilson, Isabelle Fuhrman, Jeff Fahey, Will Patton, Tatanka Means, Owen Crow Shoe, Ella Hunt, Jamie Campbell Bower és még sokan mások.

A Horizon: An American Saga első része 2024 június 28-án, a második része pedig augusztus 16-án érkezik az amerikai mozikba. Magyar bemutatódátum még nincs.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!