Hírek

Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke egy új Star Wars-filmen dolgozik

Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke a Star Wars vizeire evezett. A producer már el is árult egy titokzatos részletet a készülő új filmről. Miközben a hír különösen a Sony és a Marvel Pókember-franchise révén kialakult vitájának tükrében igazán érdekes.

A hivatalos verzió szerint a Disney által birtokolt Marvel azzal az indokkal hátrált ki körülbelül egy hónapja a Pókember-franchise mögül, hogy a Fox felvásárlása révén Disney-hez került X-Men és Fantasztikus Négyes jogainak megszerzése miatt Kevin Feige-nek nincs elég ideje a – több fórumon is egyik kedvenc karaktereként emlegetett – Pókember-filmekkel foglalkozni.

Most pedig bombaként robbant a THR által elsőként lehozott hír, hogy Kevin Feige egy új Star Wars-filmen dolgozik a Lucasfilm részére. Vállalati szinten tulajdonképpen ez annyira nem meglepő, hisz a Lucasfilm, egyben a Star Wars-franchise 2012 óta szintén a Disney érdekeltsége.

Mindeközben Feige már azzal kapcsolatban is nyilatkozott, hogy az egyik központi szereplő számára már körvonalazódott a fejében egy különleges rész az új a filmben. Mindez nagyon titokzatosan hangzik, ám azt is mutatja, hogy a producer gondolatai már egy ideje a projekt körül keringenek.

Alan Horn, a Disney társelnöke a Feige és Kennedy számos kérdést felvető közös munkájával kapcsolatban a következőket nyilatkozta:

“Izgatottan várjuk Kathy és a Lucasfilm csapatának új projektjeit, nem csupán azokat, amik a Star Warsot érintik, hanem az Indiana Jones és a Foxszal és Emma Wattsszal közös Children of Blood and Bone-nal kapcsolatban fejlesztetteket is. A Skywalker saga végéhez közeledve Kathy egy új érát akar nyitni a Star Wars-filmek világában, és mivel tisztában van azzal, hogy Kevin mekkora nagy rajongó, szinte magától értetődő, hogy ez a két nagyszerű producer együtt dolgozzon.”

Egy ideje már tudni lehet arról, hogy Rian Johnson trilógiája a következő a napirenden, ám egyre inkább úgy tűnik, hogy a Lucasfilm a Marvel Moziverzum modelljére egyre inkább ráhangolódva évtizedes távlatokban gondolkodik. Ezt az elméletet Feige személye pedig alátámasztani látszik.

Azt már korábban bejelentette a Disney, hogy 2022-ben, 2024-ben és 2026-ban érkeznek Star Wars-filmek, de azt nem konkretizálták, hogy kitől. Van rá esély, hogy ezen dátumok egyikén mutatkozik majd be Feige produkciója is, azonban többek között Kennedy egy korábbi nyilatkozata alapján az is látszik, hogy  a Lucasfilm konkrét tervei messze túlmutatnak három filmen. 

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya