Hírek

Kevin Feige elmesélte, hogyan csatlakoznak a Bosszúállókhoz az X-Menek és a Fantasztikus négyes

Kezdetben csak korlátozott számú karakterrel dolgozhatott a Kevin Feige vezette MCU, ám szép lassan a képregénykiadó valamennyi teremtménye egy helyre vándorolt. A stúdió első embere most az X-Men és a Fantasztikus négyes gárdájának bemutatásáról beszélt.

Miután a Disney a Marvel és a Lucasfilm után a 20th Century Foxot is bekebelezte, megindultak a találgatások, vajon hogyan hozza egy tető alá a Kevin Feige vezette MCU a saját karaktereit a korábban Fox által birtokolt figurákkal. A Fox a 2000-es évek eleje óta gyárt X-Men-filmeket, így Farkas vagy Deadpool karaktere is hirtelen Vasember és Amerika kapitány univerzumában találhatja magát. De január óta a Disney-nél pihennek a Fantasztikus négyes nevű szuperhős formáció megfilmesítési jogai is, melyekből a Fox két nekibuzdulásra sem tudott közel olyan sikeres filmfolyamot fabrikálni, mint az X-Menekből.

A Marvel rajongók régóta várják a népszerű karakterek hazatérését, ezért Kevin Feige, az MCU vezető producere a Pókember: Idegenben sajtókörútján is kénytelen a két stúdió fúziójáról mesélni. „Nagyon hálás feladat, de még mindig csak a fejlesztések egy korai szakaszában vagyunk. Évek óta készítjük elő a karakterek bevezetését.” –  nyilatkozta Kevin Feige a Foxtól érkező karakterekről. „A Marvelnél minden egy jó ötlettel kezdődik, aztán jöhetnek a konkrétumok.”

Kevin Feige, a Marvel vezető producere

Arra a kérdésre, hogy melyik Fox-karakterekkel találkozhatunk először az MCU-ban Feige azt felelte, nagyon sok múlik az időzítésen és azon, mi szolgálja a legjobban a több tucat filmet összefogó cselekményláncot. „Minden a konkrét karakteren múlik, hogy milyen sztorit milyen formában mesélünk el róla. Amikor Fekete párducot és Pókembert mutattuk be, az tűnt logikusnak, hogy először más hősök filmjeiben vezetjük be őket, míg a Vasember, Amerika kapitány, Doctor Strange vagy a Hangya másféle antrét követelt. Szóval tényleg attól függ, hogy milyen történetet szeretnénk elmesélni.

A Pókember: Idegenben a következő MCU-film

Feige hozzátette, hogy nagyon örül az új karakterek érkezésének, hiszen korábban azon tartalomgyártók közé tartoztak, akik csak limitált számú karakter jogait birtokolták. „Egyike voltunk azon kevés cégnek, melynek sok karaktere van, de a nagy részéhez nincs hozzáférése. Most a legtöbben visszatértek hozzánk, és egy csomó izgalmas új lehetőséget hoztak magukkal.– mondta Feige.

A legutóbbi X-Men mozi, a Sötét Főnix óriásit hasalt a mozipénztáraknál, így még egy kis időre biztosan szükség lesz, amíg a mutánsok feltűnnek az MCU-ban.

Avatar

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya