Hírek

Kevin Feige lehűtött mindenkit a Marvel-vitában

Kevin Feige Marvel-vezér megtörte a csendet a Scorsese által elindított „film-nem film” vita kapcsán. Érvei egyszerűek, de nehezen támadhatóak.

Az utóbbi hetekben-hónapban hírességek sora nyilvánult meg pro és kontra Martin Scorsese arra vonatkozó megjegyzése kapcsán, hogy a Marvel Moziverzum alkotásai vásári látványosságok, nem pedig filmek. Azóta Scorsese hosszabb cikkben is kifejtette az álláspontját, de a Marvel Stúdió feje, Kevin Feige sokáig nem nyilatkozott a kérdésben. Ezidáig.

Feige a The Hollywood Reporter podcastjében szólalt meg a témában: „Mindenki máshogy határozza meg a filmeket. Mindenki máshogy határozza meg a művészetet. Mindenki máshogy határozza meg a kockázatot. Néhányan úgy gondolják, hogy ez nem film. Mindenkinek joga van a véleményéhez. Mindenkinek joga van ismételgetni azt a véleményt. Mindenkinek joga van cikket írni a véleményéről, és kíváncsian várom, mi következik ezután.

Addig is mi csináljuk tovább a filmeket.”

Sietve cáfolta a vádat, miszerint a Marvel-filmek negatív hatást gyakorolnának a filmművészetre:

„Ez szerintem nem igaz. Sajnálatosnak tartom. Úgy gondolom, hogy én és mindenki más, aki ezeken a filmeken dolgozik, imádja a mozit, imádja a filmeket, imád moziba járni és imádja azt a közösségi élményt, amit egy telt házas moziterem nyújt.”

Bosszúállók: Végjáték

A producer reflektált a neves direktor azon tézisére is, miszerint a Marvel-filmek nem vállalnak semmilyen kockázatot: „Megcsináltuk a Polgárháborút. A két legnépszerűbb karakterünket belehelyeztük egy nagyon komoly teológiai és fizikai összetűzésbe. Megöltük a karaktereink felét az egyik film végén. Úgy gondolom, hogy jó móka arra használni a sikerünket, hogy kockázatokat vállaljunk és új irányokba menjünk el.” – zárta rövidre Feige.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com