Hírek

Kevin Feige lehűtött mindenkit a Marvel-vitában

Kevin Feige Marvel-vezér megtörte a csendet a Scorsese által elindított „film-nem film” vita kapcsán. Érvei egyszerűek, de nehezen támadhatóak.

Az utóbbi hetekben-hónapban hírességek sora nyilvánult meg pro és kontra Martin Scorsese arra vonatkozó megjegyzése kapcsán, hogy a Marvel Moziverzum alkotásai vásári látványosságok, nem pedig filmek. Azóta Scorsese hosszabb cikkben is kifejtette az álláspontját, de a Marvel Stúdió feje, Kevin Feige sokáig nem nyilatkozott a kérdésben. Ezidáig.

Feige a The Hollywood Reporter podcastjében szólalt meg a témában: „Mindenki máshogy határozza meg a filmeket. Mindenki máshogy határozza meg a művészetet. Mindenki máshogy határozza meg a kockázatot. Néhányan úgy gondolják, hogy ez nem film. Mindenkinek joga van a véleményéhez. Mindenkinek joga van ismételgetni azt a véleményt. Mindenkinek joga van cikket írni a véleményéről, és kíváncsian várom, mi következik ezután.

Addig is mi csináljuk tovább a filmeket.”

Sietve cáfolta a vádat, miszerint a Marvel-filmek negatív hatást gyakorolnának a filmművészetre:

„Ez szerintem nem igaz. Sajnálatosnak tartom. Úgy gondolom, hogy én és mindenki más, aki ezeken a filmeken dolgozik, imádja a mozit, imádja a filmeket, imád moziba járni és imádja azt a közösségi élményt, amit egy telt házas moziterem nyújt.”

Bosszúállók: Végjáték

A producer reflektált a neves direktor azon tézisére is, miszerint a Marvel-filmek nem vállalnak semmilyen kockázatot: „Megcsináltuk a Polgárháborút. A két legnépszerűbb karakterünket belehelyeztük egy nagyon komoly teológiai és fizikai összetűzésbe. Megöltük a karaktereink felét az egyik film végén. Úgy gondolom, hogy jó móka arra használni a sikerünket, hogy kockázatokat vállaljunk és új irányokba menjünk el.” – zárta rövidre Feige.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Cinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya