Hírek

Oscar 2019: Kevin Hart visszamondta a házigazda szerepét

A politikai korrektség nem kegyelmez, ott nincs humor, nincs ízléstelenség még egy komikusnak sem. Kevin Hart a legújabb példája ennek, aki a 2019-es Oscart vezethette volna.

Legutóbb James Gunnt, A galaxis őrzői rendezőjét rúgták ki béna és gusztustalan Twitter-bejegyzései miatt, Kevin Hart azonban érezte a feje felett lebegő bárdot és önként lépett el alóla. Hart szerint „álommeló” lett volna az Oscar-díj házigazdaszerepe, de inkább bocsánatot kért vicceiért, nem pedig beleállt teljes mellszélességgel – hiszen csak viccek!

Ugyanúgy, mint James Gunn esetében, itt is tízéves írások felhánytorgatása miatt került szorult helyzetbe Hart.

A bejegyzések sértették a homoszexuális és transznemű közösségeket. Olyanokról írt például, hogy ha a fia meleg lenne és hazajönne játszani a lányai babaházával, akkor a fején törné ketté, mivel az homó. Kétségkívül ízléstelen ismét, mint Gunn esetében, de hogy akkora probléma legyen ez, hogy egy népszerű fekete komikusnak mennie kelljen, az jellemzi a mai Hollywood állapotát.

Az Oscar-díjak átadása február 24-én történik, tehát nagyjából tizenegy hetük van kitalálni, ki legyen Kevin Hart helyettese. Most már új szempontnak kell lennie, hogy feddhetetlen Twitter-múlttal rendelkezzen, és  még az előtte sorban álló idős nénikről se írjon semmi rosszat.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett. Az írás mellett egy filmes rádióműsorban is próbálgatja szárnyait.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..