Hírek

Kevin nélkül nincs, Trump nélkül van karácsony!

A kanadai CBS kivágta Donald Trump cameóját a Reszkessetek, betörők! 2.: Elveszve New Yorkban című filmből – ahogy azt a jelenlegi amerikai elnök fia, Donald Trump Jr. posztolta Twitter-csatornáján.

Az internet felbolydult, a Fox News egyenesen cenzúrának nevezte az esetet – ami valójában nem mai történet: a CBC szóvivője, Chuck Thompson elmondta, a vágás valójában 2014-ben, jóval Trump elnökké választását, sőt a szándékának bejelentését megelőzően történt, így semmilyen politikai tartalmat nem hordoz, és csak egy a sok hasonló, összesen nyolc percnyi, dramaturgiai szempontból nem fontos jelenet kivágása közül – hogy több helyet csináljanak a csatornán futó hirdetéseknek.

A híres jelentben Kevin eligazítást kér az üzletembertől, aki készségesen megmutatja neki, merre található a hotel lobbyja.

Az mindenesetre nagyon érdekes, hogyan válik egy pusztán üzleti megfontolású – és művészeti szempontból teljes mértékben bírálható – döntés politikai színezetűvé egy olyan folyamatban, mely jól példázza az emberek megvezethetőségét az internet ontotta hamis információk által…

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com