Hírek

Kevin Smith elkészült a Shop-show 2 forgatókönyvével!

shop-stop 2

A rendező számára megnyugtató fejleményt hozott a koronavírus-járvány, mert időt és lehetőséget adott neki arra, hogy befejezze 1995-ös kultfilmje, a Shop-show Twilight of the Mallrats munkacímű folytatásának forgatókönyvét.

A karanténban Kevin Smith elkészítette a Twilight of the Mallrats (szó szerint, mondjuk: A plázapatkányok alkonya) című forgatókönyvet, amint azt Instagram bejegyzésében be is jelentette – írja a The Wrap.

Az már korábban kiderült, hogy a legendás Shop-show folytatását 25 év után egy 10 részes tévésorozat formájában mutatják be.

Bejegyzésében Smith rajongóinak többek között karaktereiről is ír. „25 évvel az eredeti után Brodie Bruce visszatér a Mallpocalypse elleni felesleges folytatásra!… A #jayandsilentbob cucc az egyik kedvenc komédia, amit valaha írtam, de az egész forgatókönyv ostoba, szentimentális és viccesen kedves.”

View this post on Instagram

Thanks in part to the #Quarantine, I finally finished a funny first draft of “TWILIGHT OF THE MALLRATS”! 25 years after the original, Brodie Bruce will be back for an unnecessary sequel set against the Mallpocalypse! Rene, Willam, Gwen, Brandy, T.S., Trish, Mr. Svenning, LaFours and the rebooted @jayandsilentbob are the returning ‘Rats in an Askewniverse imagining about what happens when the sidewalk sales end, and “happily ever after” is easier to say than live! The #jayandsilentbob stuff is some of my favorite conceptual comedy I’ve ever written but the whole script is silly, sentimental and sweet. And at 98 pages, the story moves like a brakeless bullet train! It’ll be months before we can actually shoot it, but if you wanna know the backstory, I recorded an entire episode about “Twilight of the Mallrats” for my new podcast, “Silent Bob Speaks” – available at That Kevin Smith Club (link in my bio)! And now that *this* script is done, it’s on to a new draft of #moosejaws and then the first draft of the new version of #clerks3! #KevinSmith #mallrats #brodiebruce #twilightofthemallrats #movie #90s #screenplay #coverpage

A post shared by Kevin Smith (@thatkevinsmith) on

Az eredeti „romantikus haverkomédia” történetének középpontjában néhány olyan kattant New Jersey-i figura áll, akik a helyi bevásárlóközpontban keresnek vigaszt, miután barátnőik lapátra tették őket. Noha a mozikban nem teljesített túl jól, a videókorszaknak köszönhetően sok évvel később komoly kultusza alakult ki.

A bejegyzés szerint az eredeti film összes fontosabb szereplője visszatér a folytatásban, köztünk Jay és Néma Bob is (maga Smith alakítja hosszú ideje a figurát). A két karakter 2001-ben önálló filmet kapott, majd 2019-ben jelent meg a folytatás az akkor már a szívrohamon is átesett Smith-szel és a drogfüggőségéből felépülő Jason Mewesszal.

Az író-rendező Kevin Smith már nagyon régóta szeretett volna visszatérni a philadelphiai Exton Square Mallba, hogy tovább szőhesse a két tékajáró képregénygeek (Jason Lee, Jeremy London) történetét.

A jogok azonban korábban még a Universal stúdiónál voltak, nekik viszont nem akaródzott évtizedek múltán folytatni egy anyagilag nem túl sikeres projektet.

Most viszont a plázázó lúzerek – úgy tűnik – visszatérnek. Ben Afflecket és Claire Forlanit kivéve. Kevin Smith egyébként már korábban megegyezett a főszereplőket alaakító színészekkel. Joey Lauren Adamsszel, Renée Humphrey-vel, Sven-Ole Thorsennel, Ethan Suplee-vel, Jason Lee-vel, Michael Rookerrel, Shannen Dohertyvel és Jeremy Londonnal. No meg természetesen az idióta Jay-t alakító Jason Mewesszal.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Cinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya