Hírek

Kevin Smith bejelentette a Netflix He-Man animesorozatát, de készül az élőszereplős változat is

He-Man támadni fog minden fronton a közeljövőben. A Netflix animesorozata mellett egy élőszereplős változat is tervbe van véve.

He-Man a ’80-as évek egyik meghatározó figurája volt. Története valahol ott kezdődött, hogy a Conan, a barbár megihlette a Mattel csapatát, akik egy játékfigura szériát terveztek a film kapcsán. Mindehhez egy egészen új háttértörténetet kreáltak, így született meg a He-Man and the Masters of the Universe, ami mellé a Filmation gyártott hasonlóan népszerű  rajzfilmsorozatot.

a He-Man and the Masters of the Universe főhőse Adam herceg, aki képes átváltozni egy mágikus harcossá, He-Manné, Eterika védelmezőjévé. Ellenfele a gonosz Csontarcú, aki álladó fenyegetést jelent a varázslatos birodalom számára. A klasszikus alapokon nyugvó történet 1987-ben egy egész estés filmet is ihletett, többek között Dolph Lundgren, Frank Langella és Courteney Cox főszereplésével.

A kigyúrt, szőke sci-fi/fantasy alak visszatérése már jó ideje tervbe van véve. Kevin Smith azonban ezzel együtt alaposan meglepte az aktuális Power Con közönségét bejelentésével, hogy érkezik az új He-Man sorozat a Netflixre, aminek már a címe is nyilvános.

Kevin Smith úgy nyilatkozott, hogy a Masters of the Universe: Revelation ott veszi majd fel a fonalat, ahol az előző éra letette. Az epikus történetet pedig valószínűleg egy He-Man és Csontarcú közötti végső harc zárja majd le, amihez a hátteret a Powerhouse Animation szolgáltatja majd.

„Ez egy olyan He-Man and the Masters of the Universe történet lesz, amit gyerekként mindig látni akartál.”

Miközben He-Man testvérének kalandjai, a She-Ra és a lázadó hercegnők című újragondolt sorozat révén érhetők el a szolgáltatásban 2018 novembere óta.

A Sony Pictures élőszereplős He-Man projektje is halad a megvalósítás felé. Az út azonban rögös, már több alkotó adta át a stafétabotot. Korábban arról lehetett olvasni, hogy Jon M. Chu, a G.I. Joe: Megtorlás rendezője kapja majd meg a lehetőséget. A forgatókönyvvel kapcsolatban később felmerült a Kick-Ass 2. révén ismertté vált Jeff Wadlow neve, aki szállított is egy tervezetet, ami után Terry Rossio, A Karib-tenger kalózai írója nyújtott be egy újabbat, ami után pedig Christopher Yost a Thor: Sötét világ írójának neve merült fel a projekttel kapcsolatban.

Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy egy viszonylag ismeretlen páros, Aaron és Adam Nee rendezi majd a filmet. A Vasembert jegyző Matt Holloway és Art Marcum által átírt forgatókönyv alapján. A film pedig előreláthatólag 2021 tavaszán kerül majd a mozikba.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.