Hírek

Kevin Smith újra horrort készít – Killroy Was Here előzetes

A ’90-es évek függetlenfilmes vígjátékainak arca most újra vérrel borítja be a képernyőt. A Killroy Was Here minőségével kapcsolatban azonban nem kéne, hogy illúzióink legyenek.

Antológiafilmet készít Kevin Smith, a Shop-stop és a Dogma kultikus rendezője. Az első képkockákat pedig az idén virtuálisan megrendezett Comic-Con keretei közt mutatták be. Smith agymenése egy graffiti alapján készült, mely egy kopasz férfit ábrázol, aki egy fal mögül kukucskál. A rajz igazi kultusznak örvend, és megtalálható szerte az Egyesült Államok területén.

Smith ennek a karakternek írta meg a háttértörténetét, és helyezte egy horror darabolós gyilkosának szerepébe. Killroy (plusz egy L-betű kellett a szóvicchez) egy vietnámi veterán, aki most szörnyként tengeti az életét és végez azokkal, akik gyerekeknek akarnak ártani.

Nem az első eltávolodása ez a New Jersey-i író-rendezőnek a vígjáték műfajától:

az Agyar és a Veszett világ is flörtölt már a véresebb és korhatárosabb elemekkel. Kevin Smith segítségére voltak a projektben floridai filmszakos egyetemisták, valamint állandó színészei, Jason Mewes, a lánya, Harley Quinn Smith, valamint podcast-pajtása, Ralph Garman.

Az első képek alapján olyan olcsónak tűnik a film, mint Smith egyik legutóbbi horrorvígjátéka, a Jógamánia, melyben virsli alakú bajszos nácik biztosították a rettegést a nézősereg számára. Hasonlóan komolytalannak tűnik a Killroy Was Here is.

A bemutató időpontjáról egyelőre nincs hír. Könnyen lehet, hogy 2021-re csúszik.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya