Hírek

Kevin Spacey új filmje 126 dollárt hozott a nyitónapján

Egy nap alatt a Billionarie Boys Club 126 dollárt termelt. Nem milliót.


Hirdetés

Az, hogy mit nevezünk bukásnak a filmek esetében, relatív – ám az biztosnak látszik, hogy a Billionaire Boys Club 126 dolláros bevételére (körülbelül 35 ezer forint) illik ez a fogalom.

A Billionaire Boys Club ugyanakkor nem volt könnyű helyzetben, hiszen nem elég, hogy a forgatás óta kegyvesztetté vált Kevin Spacey szerepel benne, nyár elején már kijött VOD formátumban (azaz gyakorlatilag bárki számára elérhető az interneten) és mindössze tíz városban mutatták be az USA-ban. A film egyébként a második napján további 162 dollárt hozott, azaz összesen 287 dollárnál tart – írja a Cinemablend.(Átlagosan 9 dolláros mozijegy-árral számolva kb. 32 ember nézte meg a filmet.)

Mindez egy milliárdosokról szóló film esetében igencsak ironikus.

A filmet nem mentette meg, hogy két olyan ifjú sztár szerepel benne, mint a Baby Driverből ismert Ansel Elgort vagy a Kingsmannel befutott Taron Egerton. Az igaz történet egyébként az 1980-as évek Los Angelesében játszódik, ahol két fiatalember szövetkezik egy idősebbel a gyors meggazdagodás reményében.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés